Görevlerinden İstifa Edecek Milletvekili Adayları - Son Dakika
Güncel

Görevlerinden İstifa Edecek Milletvekili Adayları

YSK, Spor Federasyonu başkanları ile yönetim ve denetim kurullarında görevli olanların, milletvekili genel seçiminde adayı olabilmek için görevden çekilmeleri gerektiğine karar verdi.

21.01.2015 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Spor Federasyonu başkanları, yönetim ve denetim kurullarında görevli olanların, milletvekili genel seçiminde aday olabilmek için görevden çekilmeleri gerektiğine karar verdi.

Türkiye Güreş, Türkiye Boks ve Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanlıkları, YSK'ya başvurarak, "spor federasyonlarında başkanlık görevi ifa edenlerin, milletvekili seçimlerine aday olarak katılabilmeleri için hali hazırdaki başkanlık görevinden istifa etmelerinin gerekip gerekmediği, seçilememeleri halinde görevlerine geri dönüp dönemeyecekleri" konusunda görüş sordu.

Başvurular üzerine toplanan YSK, spor federasyonu başkanları, yönetim ve denetim kurullarında görevli olanların, Milletvekili Seçimi Kanunu'nun, 18. maddesinde belirtilen "... yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri..." arasında sayıldıklarına ve bu nedenle milletvekili adayı olabilmek için görevden çekilmeleri gerektiğine karar verdi.

Kararda, 3289 sayılı Spor Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'un Ek 9. maddesinde, federasyon faaliyetlerinde görevli bulunanların, görevleriyle ilgili işledikleri suçlar bakımından kamu görevlisi sayıldıkları belirtildi.

Spor federasyonu başkanlarıyla yönetim ve denetim kurullarında görevli olanların,  diğer kamu görevlileri gibi, en geç 10 Şubat 2015 saat 17.00'ye kadar görevden ayrılmaları gerektiği kaydedildi.

Kararda ayrıca milletvekili aday adayı ya da milletvekili adayı olup da seçilemeyenlerin göreve dönüşlerinin, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un Ek 7. maddesinde düzenlendiği, bu konunun YSK'nın görevleri arasında olmadığı bildirildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Görevlerinden İstifa Edecek Milletvekili Adayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement