İhh'dan Gazzeli Çocuklara Eğlence Programı - Son Dakika
Güncel

İhh'dan Gazzeli Çocuklara Eğlence Programı

İHH, İsrail saldırılarınde evleri yıkılan Şucaiyye Mahallesi'ndeki çocuklar için eğlence programı düzenledi.

29.09.2014 20:56

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Gazzeli çocuklar için eğlence programı düzenledi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında en çok sivil ölümlerin ve yıkımın gerçekleştiği bölgelerden biri olan Şucaiyye Mahallesi'ndeki programa yaklaşık 300 Filistinli çocuk katıldı.

Bomba seslerinin yerine çocuk cıvıltılarının yükseldiği Şucaiyye Mahallesi'nde çocuklar, müzik eşliğinde dans etti, yarışmalarda eğlendi.

İHH Gazze Halkla İlişkiler ve Medya Direktörü Mahmud eş-Şerafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail vahşetine tanık olan çocukların, yaşadıkları kötü günlerin etkilerinden uzaklaşarak hoş vakit geçirmelerini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarına devam eden İsrail, saldırılarına Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerle 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesle son vermişti.

İsrail'in saldırılarında 2 bin 157 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü.

Şucaiyye Mahallesi'ne 20 Temmuz'da düzenlenen saldırıda ise  aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların da bulunduğu 70'ten fazla Filistinli hayatını kaybetmiş, 400'ün üzerinde kişi yaralanmıştı. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İhh'dan Gazzeli Çocuklara Eğlence Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement