İnceğiz Kanyonu Turizme Kazandırılacak - Son Dakika
Güncel

İnceğiz Kanyonu Turizme Kazandırılacak

İnceğiz Kanyonu Turizme Kazandırılacak

Denizli'nin Kale İlçesi'ne bağlı İnceğiz Köyü'nde bulunan İnceğiz Arapapıştı Kanyonu'nun turizme kazandırılması için Kale Belediyesi çalışma başlattı.

14.10.2013 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'nin Kale İlçesi'ne bağlı İnceğiz Köyü'nde bulunan İnceğiz Arapapıştı Kanyonu'nun turizme kazandırılması için Kale Belediyesi çalışma başlattı. Belediye Başkanı MHP'li İsmail Yarımca, Denizli, Aydın ve Muğla'dan kanyonu gezmeye gelen gruplara rehberlik yaparken, tanıtımı için de proje hazırlıyor.

Kale'ye 45 kilometre uzaklıkta bulunan Denizli, Aydın ve Muğla il sınırındaki Kemer Barajı'nı besleyen akarsuların aşındırmasıyla oluşan İnceğiz Arapapıştı Kanyonu'nun turizme kazandırılması için Kale Belediyesi harekete geçti. Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, kanyonun turizme kazandırılması için proje hazırlayacaklarını kaydetti. Yarımca, her hafta sonu küçük doğa gruplarının kanyon ziyaretlerine kendisi de katılarak bölgeyi tanıtıyor.

Kanyonun turizme kazandırılması için mücadele verdiklerini belirten Başkan Yarımca, "İnceğiz Arapapıştı Kanyonu maalesef tanıtım eksikliğinden dolayı yeteri kadar bilinmiyor. İnsanlar bu güzellikten mahrum kalıyor. Kanyonu ziyaret eden misafirlerimize, zaman buldukça kendim de refakat etmeye çalışıyorum. Denizli'nin büyükşehir olmasından sonra ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıkta olan İnceğiz Köyü'ne ciddi anlamda desteklerimizi hazırlıyoruz. Yapacağımız proje ile ciddi anlamda çevre kalkınacak ve gelişecektir. Kale biberi, Kale pidesi, Kale baklavasından sonra kanyonumuzu da tanıtıp turizme kazandırmaya çalışacağız" dedi.

İnceğiz Arapapıştı Kanyonu'nun Denizli, Muğla ve Aydın il sınırında bulunduğunu belirten Yarımca, kanyonun doğa turizmi yönünden yabancı turistlerin de ilgisini çekeceğini dile getirdi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnceğiz Kanyonu Turizme Kazandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement