İran: Peşmerge Geçişine İzin "Dış Müdahale"dir - Son Dakika
Güncel

İran: Peşmerge Geçişine İzin "Dış Müdahale"dir

Türkiye'nin Kobani'ye peşmergenin geçişine izin vermesine Suriye'den sonra İran'dan da tepki geldi. Dışişleri Bakanı Yardımcısı, "Bu dış müdahaledir." dedi.

30.10.2014 21:29

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, peşmergenin Kobani'ye geçişini "dış müdahale" olarak gördüklerini söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı da, Peşmerge Güçleri'nin Kobani'ye geçişini, "Suriye'nin egemenliğinin ihlali" olarak değerlendirmişti.

"DIŞ MÜDAHALE"

Esad rejiminden sonra İran da Peşmerge Güçleri'nin Kobani'ye geçişinden rahatsızlığını bildirdi.

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, peşmergenin Kobani'ye geçişini "dış müdahale" olarak gördüklerini söyledi.

"BUNU KABUL ETMİYORUZ"

İran resmi ajansına konuşan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, peşmerge adını vermeden şöyle konuştu:

"Kobani halkına yardım ulaştırılması konusu, dış güçlerin Suriye'ye müdahalesi ve o ülkeyi parçalanmaya doğru götürmesine sebep olmamalı. Bunu kabul etmiyoruz."

Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD'nin IŞİD'i bahane ederek Ortadoğu'ya yerleşmek istediğini iddia etti. Abdullahiyan ayrıca, "İran'ın terörle mücadelede Suriye Hükümeti'nin yanında olduğunu" belirtti.

"ALENEN İHLAL"

Peşmerge ve Osö'nun geçişini toprak bütünlüğünün "alenen ihlali" olarak değerlendiren Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın yayımladığı açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye yabancı güçlerin ve terörist grupların Suriye'ye girmesine izin vererek bir kez daha komplocu rolünü gösterdi.

İran: Peşmerge Geçişine İzin "Dış Müdahale"dir
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İran: Peşmerge Geçişine İzin 'Dış Müdahale'dir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • yavuz: silahsız kürtleri savunamıyorsunuz işid köpeyi mahsum silahsız insanları öldürecek nerdesiniz ? kürdün kürten başka dostu yok o bakımdan ne söyleseniz boş 1 44 Yanıtla
    KARA: Git başka yerde havla lan. . 0 0
  • kuscali: Abd,nin uçakla vurmasi diş müdahaleye girmiyor çünkü onlar yukardan vuruyor ne akilli adamim yahu bunu bir ben birde iran farketti... 10 0 Yanıtla
  • arif erdem: COKTA TIN. 8 2 Yanıtla
  • .: KİMSEYE İYİLİK YARAMIYOR AŞAĞI TÜKÜRSEN SAKAL YUKARI TÜKÜRSEN BIYIK 10 0 Yanıtla
  • ahmed: iran , iraka asker gonderdi , suriyeye de gonderdi kendileri gonderince mudahale olmuyorda baskalari gittigi zamanmi mudahale oluyor, bunlarin muslumanligi iste bu kadardir , ha isid ha iran , sii sunni olmasi farketmiyor riyakar ve sahtekar heryerde aynidir 9 0 Yanıtla
  • kayboLma: İrana baq ya daha düne kadar ırakla savaşırken amerika deseteğiyle ırakı vururken dış müdahale saymıyordu şimdi dış müdahale diyor tabi işine gelmiyor Süriyeliler türkiyede kalsın bizde burda sefamızı sürelim diyor şêrêrfsiz iran seni 7 1 Yanıtla
  • bozkurt: Pis sia rafizi bunlarin yuzunden isudci olacam merak etmen daha cundullah var sizinle gorusecez 2 5 Yanıtla
  • ASD: SİZ HABERE BAKMAYIN TÜRKİYE PEŞMERGEYE = YPG =PKK YARDIM ETTİMİ ETMEDİMİ ?? HEMDE SOKAKLARDA ASSUBAYLARIMIZ ÖLDÜRÜLÜRKEN !!!! HEPİNİZE YAZIKLAR OLSUN 3 3 Yanıtla
  • adana: İran ne istio ben anlamadımki 4 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement