İsrail'deki Türk vatandaşları oy kullanma işlemini tamamladı - Son Dakika
Güncel

İsrail'deki Türk vatandaşları oy kullanma işlemini tamamladı

İsrail\'deki Türk vatandaşları oy kullanma işlemini tamamladı

Tel Aviv Büyükelçiliği'nde gerçekleştirilen oy verme işlemi sona erdi. Kullanılan ve kullanılmayan oy pusulaları ve zarflar oy torbalarına konularak mühürlendi ve yarın diplomatik kurye ile Türkiye'ye götürülecek. Büyükelçi Şakir Özkan Torunlar, vatandaşların huzur ve güven içinde oylarını kullandığını belirterek, İsrail makamlarına teşekkür etti ve sonuçların milletimiz için hayırlı olmasını diledi.

07.05.2023 22:25

TEL İsrail'de, Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy kullanma işlemi tamamlandı.

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'nde 3 Mayıs'ta başlayıp 4 gün süren oy verme işleminin yerel saatle 21.00'da sona ermesiyle sandıklar kapandı.

Kullanılan ve kullanılmayan oy pusulaları ve zarflar, sandık kurulu üyeleri ve müşahitleri nezaretinde oy torbalarına konularak mühürlendi. Torbalar, yarın diplomatik kurye ile Türkiye'ye götürülecek.

İsrail'deki oy verme işlemi hakkında AA muhabirine konuşan Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar, 14 Mayıs seçimleri için Tel Aviv Büyükelçiliği'nde yurt dışı seçmen kütüğünde kayıtlı vatandaşların 3-7 Mayıs arası oy kullanmalarına imkan veren sandıkların bugün saat 21.00'da kapandığını söyledi.

Torunlar, "İlk üç gün ikişer, son iki gün ise açılan üçer sandıkta vatandaşlarımız huzur ve güven içinde oylarını kullandı. Tüm vatandaşlarımıza Türk demokrasisine olan ilgi ve katkıları, ev sahibi ülke İsrail makamlarına da bize bu imkanı sağladıkları için teşekkür eder, sonuçların milletimiz için hayırlı olmasını dilerim." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'deki Türk vatandaşları oy kullanma işlemini tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement