İstanbul'daki ABD Askerlerine Yönelik Eylem - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki ABD Askerlerine Yönelik Eylem

İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek: "Gençler, Amerika'ya 'elini kolunu sallayarak Türkiye’yi bölemezsin ve karıştıramazsın' uyarısını yapmış oldular.

16.11.2014 14:30

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul'da ABD askerlerine yönelik eyleme ilişkin, "Gençler, Amerika'ya 'elini kolunu sallayarak Türkiye'yi bölemezsin ve karıştıramazsın' uyarısını yapmış oldular. Onun için gençlerimizi yürekten kutluyoruz" dedi.

Perinçek, partisince düzenlenen konferansta konuşmak üzere geldiği Keşan'daki basın toplantısında, gazetecilerin İstanbul'da Amerikan askerlerinin başına çuval geçirilmesi eylemine ilişkin sorusu karşısında şunları kaydetti:

"Amerika, benim Ortadoğu'daki müttefikim Türkiye değildir, Kürtlerdir, Kürdistandır, daha da ileri giderek, benim müttefikim PKK'dır, diye bütün dünyanın gözü önünde açıklama yapıyor. Amerika'nın Türkiye ile içimizi karıştırdığı bölücü terörü açıkça desteklediği koşullarda, bu çuval geçirmesi yalnızca 2003 yılında Süleymaniye'de askerimizin başına bir çuval geçirmesi olarak görmeyelim.

Önümüze baktığımız zaman, Amerika'ya bir uyarı bu. Gençlerimiz şunu söylemiş oldular. Eğer sen PKK'yı desteklemeye devam edersen, ülkemizi terörle tehdit edersen, terör olaylarını desteklersen, burada sana kuvvetli bir direniş olacak onu iyi bil. Gençler, Amerika'ya 'elini kolunu sallayarak Türkiye'yi bölemezsin ve karıştıramazsın' uyarısını yapmış oldular, onun için gençlerimizi yürekten kutluyoruz"

Perinçek, "Türkiye'nin çözümü" konulu konferansta konuştu. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki ABD Askerlerine Yönelik Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement