Jandarma Teşkilatının 175. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Jandarma Teşkilatının 175. Kuruluş Yıl Dönümü

Ankara'daki etkinlikler kapsamında Jandarma Eğitim Komutanlığı Stadyumu'nda tören düzenlendi.

14.06.2014 19:02

Jandarma Genel Komutanlığının 175. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Jandarma Eğitim Komutanlığı Stadyumu'nda tören düzenlendi.

Törene, Jandarma Genel Komutanı Servet Yörük, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş'in yanı sıra jandarma personeli ve aileleri katıldı.

Jandarma Eğitim Komutanı Korgeneral İbrahim Yaşar, Türkiye genelinde, ilk ve ortaokullar arasında yapılan "jandarma" konulu şiir yarışmasında birinci olan şiirin, bir kadın personel tarafından okunmasının ardından yaptığı konuşmada, jandarmanın bugün ulaştığı kurumsal kimlik ve kültürünü anlamanın ancak tarihsel süreçteki rolünü ve vatan savunmasındaki üstün hizmet anlayışını bilmekle mümkün olacağını söyledi.

Yaşar, 1839'da kurulan Türk jandarmasının Birinci Dünya Savaşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nda, cumhuriyet döneminde, Kıbrıs Barış Harekatı'nda sergilediği "takdire şayan fedakarlıklar ve kahramanlıklarıyla" milletin gönlünde hak ettiği yeri aldığını belirtti.

"Gücünü ve saygınlığını milletimizin engin sevgi ve teveccühünden, parlak geçmişinden, ilkelerinden, askeri disiplininden ve eğitiminden alan teşkilatımız, devletimizin temel yapı taşlarından birisini oluşturmuş, güzel yurdumuzun her köşesinden devletin kudret ve adaletinin yanında, şefkat ve merhametini de göstererek görevini devam ettirmiştir" diyen Yaşar, şöyle konuştu:

"Devletin vatandaşa açılan ilk kapısı olan jandarmamız, toplum hayatını düzenleyen 500'ü aşkın yasal mevzuatın kendisine verdiği görevleri, ülke topraklarının yaklaşık yüzde 92'lik bir bölümünde, 14 jandarma bölge komutanlığı, 81 il jandarma, 931 ilçe jandarma ve bin 550 jandarma karakol komutanlığı halinde teşkilatlanmış olarak, 2 bin 576 noktada, 365 gün ve 24 saat esasına göre başarıyla yerine getirmektedir. Ayrıca toplumun her geçen gün değişen eğilimleri ve istekleri, jandarmaya yeni ve farklı görev alanlarında emniyet ve asayiş hizmetleri yüklemekte, halkımızın jandarmadan beklentileri artmaktadır."

Daha fazla profesyonel personel ile daha kaliteli kolluk hizmeti sunmak maksadıyla 2014'ten itibaren 3 yıl içinde 35 bin uzman erbaş temin edilmesine yönelik çalışmaların başladığını da ifade eden Yaşar, "Jandarma teşkilatı yüksek vatan ve millet sevgisi, üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, hukuki, ahlaki ve mesleki değer yargılarına sahip personeli ile kutsal vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada, Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü ve teminatı olmaya devam edecektir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından jandarmanın birimlerinden oluşan birlikler tören geçişi yaptı.

Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu'nun film müziklerinden oluşan bir dinletiyle yaptığı gösteri sonrasında, jandarma personelince sahada "vatan, Atatürk ve jandarma" temalı tabloyu oluşturdu.

Töreni izleyen Orgeneral Yörük, İçişleri Bakan Yardımcısı Güneş ve jandarma personeli ile aileleri, açık alanda oluşturulan fotoğraf ile teçhizat, malzeme ve silah sergisini gezdi.

Jandarmanın kriptolu telsiziyle Hakkari Çukurca Çiğli Jandarma Karakolu'nda görevli Uzman Çavuş Hakan Güder ile görüşen Orgeneral Yörük, telsizden duygu ve düşüncelerini aktaran Güder'e, takdir belgesi göndereceğini ifade etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Jandarma Teşkilatının 175. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement