Kan Davalarına Son Kan Bağışına Evet' Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Kan Davalarına Son Kan Bağışına Evet' Kampanyası

Kan Davalarına Son Kan Bağışına Evet\' Kampanyası

Kızılay’ın Kan Merkezi ve Şanlıurfa Sivil Toplum Platformu tarafından ‘Kan davalarına son, kan bağışına evet’ sloganıyla kan bağış kampanyası düzenlendi.

21.05.2014 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızılay'ın Kan Merkezi ve Şanlıurfa Sivil Toplum Platformu tarafından 'Kan davalarına son, kan bağışına evet' sloganıyla kan bağış kampanyası düzenlendi. Kampanyaya destek vermek amacıyla Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye ilçe belediye başkanları kan bağışında bulundular.

Şanlıurfa Sivil Toplum Platformu adına düzenlenen kan bağışı programında bir araya gelen Karaköprü İlçe Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Haliliye İlçe Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Faruk Akbaş, Hizmet-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Reşat Özmen ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin birlikte hareket etme kararı almalarının ardından kan bağışında bulunan Nihat Çiftçi, kan bağışının insanlık görevlerinden biri olduğunu ifade etti. Kan bağışının insan hayatının kaybedildiği kan davalarının aksine hayat kurtaran bir davranış olduğunu belirten Başkan Çiftçi, "Kan, acil durumlarda, kazalarda hayat kurtarıyor. Kan bağışının ise özellikle kana ihtiyaç duyulduğu zamanlarda ne kadar önemli bir bağış olduğunu anlıyoruz" dedi. Bağışlanan kanları Soma'ya hediye edeceklerini belirten Başkan Mehmet Ekinci ise, "Geçtiğimiz günlerde Soma'da yaşanan üzücü olaydan ötürü bu kanları oraya bağışlıyoruz. Böylelikle buradaki insanlarla kan kardeşi oluyoruz" diye konuştu.

Kanın sağlık açısından önemine değinen Fevzi Demirkol ise şöyle konuştu:

"Sağlıklı bir insanın yılda en az iki defa kan vermesi gerekiyor. Sadece Türkiye'de değil dünyanın her yerinde sıkıntıya düşen her insana her ülkeye koşan Kızılay gibi köklü bir kuruluşumuza da bu kampanyaları nedeniyle teşekkür ediyoruz."

Kan bağış kampanyası ise yoğun ilgi görüyor. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kan Davalarına Son Kan Bağışına Evet' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement