Kılıçdaroğlu, Vali Karaloğlu'nu Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu, Vali Karaloğlu'nu Ziyaret Etti

Kılıçdaroğlu, Vali Karaloğlu\'nu Ziyaret Etti

Kılıçdaroğlu beraberindeki milletvekilleriyle birlikte Karaloğlu'nu ziyaret ederek, depremle ilgili yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

02.01.2012 08:27

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu beraberindeki milletvekilleriyle birlikte Van Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret ederek, depremle ilgili yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Yeni yıla depremzedelerle birlikte girmek üzere Van'a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'nde Van Valisi Münir Karaloğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ÖĞRETMENLERİN SORUNLARI ÇÖZÜLECEK

Depremle ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Karaloğlu, Erciş merkezde depremzedelerin büyük bir çoğunluğunun konteynerlere yerleştirildiğini, Van merkezde de 18 Ocak'a kadar 21 konteyner kent kurarak 12 bin 500 civarındaki depremzedeyi buralara yerleştirmeyi hedeflediklerini anlattı. Kılıçdaroğlu'nun bölgedeki öğretmenlerin barınma sorunlarını hatırlatması üzerine Karaloğlu, bekar öğretmenler açısından barınma sorunu bulunmadığını, ancak evli öğretmenlerin barınma sorunlarında problemler yaşadıklarını aktardı. Karaloğlu, tüm öğretmenlerin barınma sorununu gidermek için çalışmaların aralıksız sürdüğünü bildirdi. Karaloğlu, 3 bin 986 kalıcı konutun ihalesinin yapıldığını ifade ederek, bunların yeterli olmadığını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yeni yerleşim yerleri konusundaki çalışmalarının da sürdüğünü bildirdi.

KIZ ÖĞRENCİLER OKULLAR AÇILMASINI TALEP ETTİ

Kılıçdaroğlu'nun, çadır kenti gezerken kız öğrencilerin kendisine okulların açılmasını istediklerini söylediklerini hatırlatması üzerine Karaloğlu, okulların pazartesi günü açılacağını kaydetti.Böyle bir talebin kızlardan gelmesinin sevindirici olduğunu belirten Kılıçdaroğlu da okulların açılmasının güzel bir gelişme olduğunu dile getirdi.

CHP'LI VEKİLLERDEN VALİ KARALOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Sıcak bir ortamda geçen ziyaret sonrası Vali Karaloğlu, CHP heyetini bina dışında tek tek ellerini sıkarak yolcu etti. CHP İzmir Milletvekili MYK Üyesi Bilnur Ayman Güler'de Van'da yaptıkları incelemelerde Valiliğin yaptığı başarılı çalışmaları överek, Karaloğlu teşekkür etti. Güler "Bu kadar kısa sürede çok başarılı çalışmalar yapıldığını müşahade ettik. Size ve çalışma arkadaşlarınıza teşekkür ediyorum" dedi. aynı duyguları da Ardahan Milletvekili Ensar Ögüt'te teklayarak, Karaloğlu'na teşekkür etti. Vali Münir Karaloğlu da CHP Milletvekillerinin jestine karşılık teşekkürle karşılık vererek, yolcu etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu, Vali Karaloğlu'nu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement