Kozan Ailesi'nin Dünyasını Karartan Hastalık: Nazofarenks - Son Dakika
Güncel

Kozan Ailesi'nin Dünyasını Karartan Hastalık: Nazofarenks

Kozan Ailesi\'nin Dünyasını Karartan Hastalık: Nazofarenks

Niğde'nin merkez Aktaş Beldesi'nde 45 yaşındaki Beytullah Kozan, nadir görülen 'Nazofarenks' (geniz kanseri) hastalığına yakalandı.

16.04.2013 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'nin merkez Aktaş Beldesi'nde 45 yaşındaki Beytullah Kozan, nadir görülen 'Nazofarenks' (geniz kanseri) hastalığına yakalandı. Daha çok Güney Asya ve Afrika ülkelerinde görülen hastalığa yakalanan 2 çocuk babası Kozan, maddi imkansızlık nedeniyle tedavisini yaptıramadığını ve evinin geçimini de sağlayamadığını söyledi.

Hastalığa yakalandıktan sonra, çalışamadığını ve çok zor günler geçirdiğini, Aktaş Belediyesi ile belde halkının desteğiyle geçimini sağladığını anlatan Beytullah Kozan, yardımların kesilmesiyle tedavi olamadığını ve hastalığının ilerlediğini söyledi. Beytullah Kozan'ın kızı 14 yaşındaki Seher Kozan da, 9'uncu sınıftan ayrılmak zorunda kaldığını ve eğitimine devam edemediğini belirtti.

Kocasını imkansızlıklar nedeniyle 3 yıldır doktora götüremediğini anlatan 40 yaşındaki Hatice Kozan, şöyle konuştu:

"Komşularımızın yardımı ile ufak tefek idare ediyoruz. İmkanımız olmadığı için kocamın ilaçlarını alamıyorum. İlaç alamadığım için kocamın hastalığı ilerliyor. Kızım, maddi durumumuz yetersiz kaldığı için okulunu bırakmak zorunda kaldı. Başbakanımızdan ve bakanımız Fatma Şahin'den yardım istiyoruz."

Hastalık döneminin kendilerini yıprattığına dikkat çeken Beytullah Kozan, tek umutlarının devlet olduğunu söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in bu konularla yakından ilgilendiğini söyleyen Kozan, şöyle devam etti:

"Bakanımız Fatma Şahin'den yardım istiyorum, inşallah eder. İmkansızlıklardan Kayseri'ye tedaviye gidemedim. Evde gece gündüz yatıyorum. Dışarı çıktığımda üşüyorum. Evde 24 saat soba yanıyor. Yalnız damar yolundan seruma ilaç koyarak tedavi ediyorlar. Tedaviden çıktığım zaman dünyam kararıyor. Ağrılarla nasıl yaşadığımı bilemiyorum. Doktorum iyileşmem için uğraşıyor ama hastalığım daha ileriye gitti. Ne yapacağımı bilemiyorum."

NAZOFARENKS HASTALIĞI

Hastalıkla ilgili açıklama yapan Niğde Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Mustafa Ali Karaaslan ise hastalığı şöyle anlattı:

"Nazofarenks kanseri, burunun arkasında yumuşak damarın arkasındaki nazofarenks bölgesinde oluşan tümörlere nazofarenks kanseri deniliyor. Sebepleri arasında, ırk, eptembambüs dediğimiz, serbest grubuna ait bir virüs var. Bu virüsün kanserin gelişimine etki ettiği söyleniyor. Dünyada en sık görülen yer ise Uzakdoğu ve Çin. Buralarda, tütsülenmiş ve tuzlu balık yenilmesinin bu kanser riskini arttırdığı düşünülüyor. Bizim ülkemizde, çok sık karşılaştığımız bir kanser türü değil. Kulak ve boğaz arasında bir tüp var, orta boğazın havalanmasını sağlayan öztaki tüpü dediğimiz. Nazofarenks kanseri, kitle etkisi ile o tüpün ağzını tıkıyor ve orta kulakta sıvı birikmesine neden oluyor. Eğer tek taraflı serezotik varsa ve erişkin hastaysa, bunlarda nazofarenks kanserini düşünmek gerekiyor. Yayılmış ileri vakalarda, gözün katarakt kısmına bakmasını sağlayan siniri tutup, gözde şaşılık, hareket kısıtlılığı oluşturabiliyor. Tedavisinde ise radyoterapi (ışın tedavisi) ve kemoterapi (ilaç tedavisi) uygulanabilir." - Niğde

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kozan Ailesi'nin Dünyasını Karartan Hastalık: Nazofarenks - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement