Kredi Derecelendirme Kuruluşları Moralimizi Bozmasın" - Son Dakika
Güncel

Kredi Derecelendirme Kuruluşları Moralimizi Bozmasın"

Kredi Derecelendirme Kuruluşları Moralimizi Bozmasın"

KAYSO Başkanı Boydak: "Bizim ülkemiz çok dinamik bir ülke. Ekonomik reytinglerde en alt yerlerden geliyoruz.

19.08.2014 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, Türkiye'nin çok dinamik bir ülke olduğunu belirterek, "Ekonomik reytinglerde en alt yerlerden geliyoruz. O zamanki reytinglerle bu günü kıyaslayamayız. Bunlarla moralimizi bozmayacağız, bize düşen vazifemizi layıkıyla yapmaktır" dedi.

KAYSO Toplantı Salonu'ndaki ağustos ayı meclis toplantısında konuşan Boydak, iş dünyasına yönelik yeni bir reform sürecine girilmesi gerektiğini, özellikle mikro reformların iş dünyasına pozitif enerji kattığını vurguladı.

Yeni hükumetten yeni çalışmalar beklediklerini  ifade eden Boydak, şöyle devam etti:

"Masada bir vergi reformu vardı. En azından şu an bir konsensüs sağlanamasa da yeni döneme hazırlık yapılmalı.  Yeni hüku yeni heyecanla bu konuları öne almasını bekliyoruz. Çünkü iş dünyasının da rakipleri çok fazla. Sadece komşularda değil uzaklardan da çok rakibimiz var. Dünya piyasalarında karşı karşıya geliyoruz. Lojistik desteğimizin iyi olması lazım. Bu konulara duyarlı bir hükumetimiz var. Muhalefetin de iş dünyasıyla ilgili konularda destek vermesini bekliyoruz.  Muhalefet liderlerine görüşmelerimizde bunları anlattık, 'Yeter ki bilgi verin bize dediler'. Artık uygulamayı da göreceğiz. Ekonomideki çarkları hızlandırmamız lazım."

Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye değerlendirmesi

Boydak, ülkelerin ekonomilerini değerlendiren reyting kuruluşlarının açıklamalarına da değinerek, bu kuruluşların yaptıkları işlerden para kazandıklarını, ekonomik bir faaliyet yürüttüklerine dikkati çekti.

Bu kuruluşlardaki ekonomistlerin siyasi yorumlar da yaparak gelecekle ilgili ipucu vermeye çalıştıklarını belirten Boydak, "Biz şunu çok iyi biliyoruz. Bizim ülkemiz çok dinamik bir ülke. Bu reytinglerde en alt yerlerden geliyoruz. O zamanki reytinglerle bu günü kıyaslayamayız. Bunlarla moralimizi bozmayacağız, bize düşen vazifemizi layıkıyla yapmaktır. Bunlar bizi endişelendirmesin, bu gündeme kendimizi çok kaptırmayalım" diye konuştu.

Komşu ülkelerde yaşanan siyasi karışıklıkların şehirlerin ihracatını etkilediğinin altını çizen Boydak, bu sorunların akşamdan sabaha bitecek gibi gözükmediğini ifade etti.

Azimle ve kararlılıkla çalışmaya, üretmeye devam edeceklerini vurgulayan Boydak, "Hükumetimizin de yeni dönemde güzel bir bakış açısıyla ülkemizi sulhun ve uzlaştırmanın merkezi haline getirmesini temenni ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı seçimi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de değerlendiren Boydak, 11. Cumhurbaşkanı sayın Abdullah Gül'ün 7 yıl boyunca Türkiye'yi üst düzeyde temsil ettiğini ifade ederek, tüm insanlık adına kendisine teşekkür ettiklerini kaydetti.

Gül'ün Kayseri'nin adını tarihe altın harflerle yazdırdığını vurgulayan Boydak, "12. Cumhurbaşkanımız olan sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı da tebrik ediyoruz, birinci turda ipi göğüsledi. Tabii ki tecrübeye önem veriyoruz. İlk kez halk oyuyla bir cumhurbaşkanı seçtik. Huzurlu bir seçim oldu, inşallah hayırlı olur. Önümüzdeki günlerde yeni başbakan ve bakanlar kurulu üyeleri de belli olacak. Hem cumhurbaşkanı hem başbakanı hem de bakanlarıyla Türkiye'nin ahenkli bir şekilde yoluna devam edeceğini umut ediyoruz" şeklinde konuştu.

İş dünyası olarak Türkiye'nin ana gündeminin ekonomi olmasını beklediklerini ifade eden Boydak, "Bizim aklımız çok da fazla konulara yetmez, aklımız yetse bile görev alanımız değil. Ümidimiz Türkiye'nin büyümeye devam etmesi. Türkiye'nin büyümesi demek bizim işlerimizin büyümesi demek" ifadelerini kullandı.

Boydak,  12. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı KAYSO'nun büyük etkinliklerinde ağırlamayı istediklerini, bu yönde çalışmalar yapacaklarını belirtti. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kredi Derecelendirme Kuruluşları Moralimizi Bozmasın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement