Lise Öğrencilerine Yurt Dışında Eğitim Olanağı - Son Dakika
Güncel

Lise Öğrencilerine Yurt Dışında Eğitim Olanağı

"Kültürlerarası Değişim" Amacıyla Lise Öğrencilerine Çeşitli Ülkelerde Bir Eğitim-öğretim Yılı Süresince Okuma İmkanı Sağlayan Afs Sınavlarına Başvurular 13 Ekimde Tamamlanacak.

05.10.2006 12:02

''Kültürlerarası değişim'' amacıyla lise öğrencilerine çeşitli ülkelerde bir eğitim-öğretim yılı süresince okuma imkanı sağlayan AFS sınavlarına başvurular 13 Ekimde tamamlanacak.

2007-2008 eğitim-öğretim yılında gönderilecek öğrencileri belirlemek amacıyla bu yıl yapılacak AFS'ye başvurmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve lise öğrencisi (16-18 yaş arası) olmak gerekiyor. Ayrıca ''sağlık durumu elverişli olma ve Türkiye'yi yabancı bir ülkede temsil edecek nitelikleri taşıma'' koşulları da aranıyor.

Sınava, denklik işlemlerinin yapılamamasından dolayı meslek liseleri öğrencileri başvuramayacaklar.

Öğrenciler başvurularını okul müdürlükleri aracılığıyla gerçekleştirecek. Bireysel başvurular kabul edilmeyecek.

AFS'nin yazılı sınavı 4 Kasım 2006'da, mülakat sınavı da 9-10 Aralık 2006'da Adana, Ankara, Bursa, İstanbul ve İzmir'de gerçekleştirilecek.

Her iki sınavdan da geçen öğrenciler, yurt dışına gitmek için ''aday'' durumuna gelecek. Öğrenciler, gitmek istedikleri ülkelerden ''kabul mektubu'' gelmesi halinde de ilgili ülkede lise eğitimine başlayabilecek.

AFS (American Field Service) programları, lise öğrencilerine kültürel değişim fırsatı sağlamak amacıyla yürütülüyor. Türkiye'de, Türk Kültür Vakfı aracılığıyla uygulanan program, lise öğrencilerine farklı bir ülkede 1 yıla kadar eğitim görme imkanı sağlıyor. Öğrenciler, bu süre içinde, gönüllü aileler tarafından misafir ediliyor.

Öğrenciler, eğitim görecekleri ülkelere okulların açılmasından önce giderek yıl boyunca kendilerine yardımcı olacak yerel AFS görevlileri, okul yöneticileri ve öğretmenleriyle tanışıyor.

AFS kapsamında, Türk öğrenciler için ABD, Almanya, Arjantin, Avusturya, Avustralya, Belçika (Flaman), Belçika Valon, Bolivya, Brezilya, Kanada, Çin, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Dominik Cumhuriyeti, İngiltere, İspanya, İtalya, Finlandiya, Fransa, Hong Kong, Honduras, Macaristan, Malezya, Meksika, Norveç, Panama, Paraguay, Portekiz, Rusya, Tayland, Venezuella ve Yeni Zelanda seçenekleri bulunuyor.

Dil bilmek AFS sınavında kriter olarak kabul edilmiyor. Herhangi bir dili bilmek öğrenciye avantaj sağlamıyor, ancak bazı ülkeler öğrenci kabul ederken dil bilmeyi zorunlu kılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lise Öğrencilerine Yurt Dışında Eğitim Olanağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement