TRABLUSŞAM - Lübnan'daki Yunus Emre Enstitüsü konser düzenledi - Son Dakika
Güncel

TRABLUSŞAM - Lübnan'daki Yunus Emre Enstitüsü konser düzenledi

Trablusşam Kültür Merkezinde düzenlenen Yunus Emre'yi anma etkinliği Etkinliğe katılanlar Türkiye'den gelen sanatçı Sedat Anar ve grubunun performansı İzleyicilerin alkışlaması Türkiye'den gelen sanatçı Sedat Anar ile röportaj Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy ile röportaj...

12.11.2021 20:17  Güncelleme: 22:14

Trablusşam Kültür Merkezinde düzenlenen Yunus Emre'yi anma etkinliği

Etkinliğe katılanlar

Türkiye'den gelen sanatçı Sedat Anar ve grubunun performansı

İzleyicilerin alkışlaması

Türkiye'den gelen sanatçı Sedat Anar ile röportaj

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy ile röportaj

Lübnan'daki Yunus Emre Enstitüsü, "Yunus Emre"nin vefatının 700. yılı münasebetiyle Trablusşam kentinde konser düzenledi.

Trablusşam Kültür Merkezinde düzenlenen Yunus Emre'yi anma etkinliğine Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, TİKA Lübnan Koordinatörü Orhan Aydın, kentin önde gelen birçok yetkilisiyle vatandaşlar katıldı.

İstiklal marşı ve Lübnan milli marşının okunmasının ardından Türkiye'den gelen sanatçı Sedat Anar, Yunus Emre'nin şiirlerinden bestelediği ezgileri santur eşliğinde seslendirdi.

Konser sonrası AA muhabirine konuşan Anar, Lübnan'a ilk defa geldiğini ve Yunus Emre'ye ait şiirleri seslendirmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Yunus Emre Enstitüsü vesilesiyle birçok ülkede konser verdiklerini belirten Anar, Yunus Emre'nin ruhunu yaşatmak için başka ülkelere de gitmek istediklerini söyledi.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ulusoy da Yunus Emre'nin vefatının 700. yılı olması ve 2021'in "Türkçe Dili Yunus Emre Yılı" ilan edilmesi münasebetiyle anlamlı bir konser düzenlendiğini kaydetti.

Sedat Anar ve ekibinin kendilerine çok müthiş bir akşam yaşattıklarını aktaran Ulusoy, "Pandemi sonrası böylesi bir konserin düzenlenmesi bizi ziyadesiyle mutlu etti." ifadelerini kullandı.

TRABLUSŞAM - Lübnan\'daki Yunus Emre Enstitüsü konser düzenledi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TRABLUSŞAM - Lübnan'daki Yunus Emre Enstitüsü konser düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement