Maliye Bakanı Şimşek Batman'da - Son Dakika
Güncel

Maliye Bakanı Şimşek Batman'da

Maliye Bakanı Şimşek Batman\'da

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de çözüm sürecini istemeyenlerin, anaların ağlamasını, gençlerin dağda olmasını isteyenlerin bulunduğunu söyledi.

14.06.2014 16:53  Güncelleme: 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de çözüm sürecini istemeyenlerin, anaların ağlamasını, gençlerin dağda olmasını isteyenlerin bulunduğunu söyledi.

Bakan Şimşek, Vali Azmi Çelik ve AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ile bir düğün salonunda düzenlenen 2013 Yılı İstihdam Şampiyonları Ödül Töreni'ne katıldı.

Şimşek, törende yaptığı konuşmada, 2007 yılında dünyada bir küresel finans krizi yaşandığını, bu krizde milyonlarca kişinin işsiz kaldığını belirtti.

Buna karşılık Türkiye'de 6,6 milyon vatandaşın, 2009 yılından bu yana ise 4,5 milyon kişinin iş bulduğunu kaydeden Şimşek, bunun da IMF ve çalışma örgütleri tarafından açıklandığını, bu nedenle Türkiye'nin ciddi bir başarı grafiği ortaya koyduğunu bildirdi.

İstihdamın ön koşulunun yatırım olduğunu vurgulayan Şimşek, şöyle konuştu:

"Yatırım güvenli yer arar. Pervari'den, Şırnak'tan, Batman'dan iş adamları batıya gidip yatırım yaptılar. Çünkü oralar daha güvenliydi ama şimdi çok sayıda iş adamı buralara geliyor. Batman'da mevcut Organize Sanayi Bölgesi yetmiyor. Bu nedenle ikinci Organize Sanayi Bölgesi hazırlıklarını sürdürüyoruz."

Bakan Şimşek, hükümet tarafından yapılan yatırımlara da değinerek, "Türkiye'de çözüm sürecini istemeyenler, anaların ağlamasını, gençlerin dağda olmasını isteyenler var. Çünkü bunların rantları kesiliyor. Huzur istemiyorlar. Millet olarak akıllı olursak, çözüm sürecini desteklersek, milletin iradesine rağmen kimse bir şey yapamaz" dedi.

Daha sonra en çok istihdam yaratan firmalara ödülleri verildi. Tören, stantların gezilmesiyle sona erdi. - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Maliye Bakanı Şimşek Batman'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement