Manisa'da 'Savaşa Hayır' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Manisa'da 'Savaşa Hayır' Eylemi

Bugün TBMM’de hükümete IŞİD’e karşı müdahale yetkisi verecek olan tezkere için Manisa’da bir grup sivil toplum kuruluşu ‘Savaşa hayır’ eylemi düzenledi.

02.10.2014 13:59

Bugün TBMM'de hükümete IŞİD'e karşı müdahale yetkisi verecek olan tezkere için Manisa'da bir grup sivil toplum kuruluşu 'Savaşa hayır' eylemi düzenledi.

DİSK, KESK, TMMOB ve TBB üyesi yaklaşık 30 kişiden oluşan bir grup Manisa Manolya Meydanında hükümete verilmesi için meclise gelecek olan tezkereye 'hayır' demek için eylem yaptı. Grup adına açıklamayı Tabipler Odası Manisa Şube Başkanı Derya Tekbayık okudu. Açıklamasına, "Bugün Rojava'da, Kobane'de sadece Kürt halkı değil, tüm insanlık varlık-yokluk mücadelesiyle karşı karşıyadır" diyerek başlayan Tekbayık, "Kontrol ettiği alanlarda Hristiyanları, Şiileri, Ezidileri, Türkmenleri, Kürtleri, farklı inanç gruplarını, özetle kendi ilkel anlayışı dışında kalan herkesi acımasızca katleden, kadınlara karşı savaş açan IŞİD'le mücadele bir insanlık mücadelesidir" dedi.

IŞİD'in başta ABD olmak üzere, bölgesel ve uluslararası tüm güçlerin oluşturduğu vahşet ve barbarlığın sembolü olduğunu dile getiren Pekbayık, şunları söyledi:

"IŞİD'e karşı halkların verdiği mücadele, insani değerleri, barış, bölgede yaşayan tüm halkların özgürlüklerini savunma mücadelesidir. Bu mücadele giderek şiddetlenirken, AKP hükümeti, Suriye ve Irak'ta yapılacak askeri operasyonlar ile ilgili yetki isteyen iki tezkere meclise getirme hazırlığında. Biz DİSK, KESK, TMMOB- TBB emek ve meslek örgütleri olarak hükümete Irak ve Suriye'de savaş yetkisi verecek bir tezkereye kesin olarak karşıyız ve bu tezkerelerin TBMM'den onay almasına karşı demokratik tepkimizi alanlarda göstereceğiz." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Manisa'da 'Savaşa Hayır' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement