Medya Derneği'nden "Rtük ve Ysk" Açıklaması Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Medya Derneği'nden "Rtük ve Ysk" Açıklaması Açıklaması

Medya Derneği'nce, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından bazı televizyon kanallarına verilen cezaların son bulması istendi.

26.11.2015 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Medya Derneği'nce, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından bazı televizyon kanallarına verilen cezaların son bulması istendi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, 64. hükümetin göreve başladığı bugünlerde, "eski Türkiye"den kalma alışkanlıklarını sürdürmek isteyen bazı kuruluşların adaletsiz davranışlarını devam ettirdiği savunuldu.

YSK'nın, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri öncesinde yapılan yayınlar nedeniyle A Haber, TV Net, Kanal 24, Ülke TV, TGRT Haber gibi televizyon kanallarına cezalar verdiği anımsatılan açıklamada, RTÜK'ün de devreye girerek aynı yolu takip ettiğinin görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"YSK mevcut kanunları sadece adı geçen haber kanallarına uygulama konusunda gayret gösterirken, RTÜK de cezai takibat gerektirmediği İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı tarafından da beyan edilen haberler üzerinden A Haber'e para cezaları tahakkuk ettirmiştir. RTÜK kararlarının temyizi mümkün olsa da kurulun CHP, MHP ve HDP'li üyelerinin A Haber söz konusu olduğunda sanki otomatiğe bağlamış gibi para cezaları veriyor olması, adalet duygusunu zedeleyici olma yanında kurulun meşruiyetini de tartışmalı hale getiren bir husustur. YSK ve RTÜK'ü, adalet ve hakkaniyet ilkelerini açıkça ihlal eden bu tür davranışlara artık bir son vermeye ve başarılı reformlar yapacağından emin olduğumuz 64. hükümetimizi de kanayan bir yara haline gelmiş bu duruma süratli bir şekilde çözüm bulmaya davet ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Medya Derneği'nden 'Rtük ve Ysk' Açıklaması Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement