Otomobilin Çarptığı Şehit Polis İçin Tören Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Otomobilin Çarptığı Şehit Polis İçin Tören Düzenlendi

Otomobilin Çarptığı Şehit Polis İçin Tören Düzenlendi

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, 'dur' ihtarına uymayıp kaçan sürücünün çarparak şehit ettiği iki yıllık polis memuru 23 yaşındaki Ömer Faruk Aydın için bugün saat 12.00'de Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

21.05.2015 16:45  Güncelleme: 16:57

Şehit polisin babası Osman Aydın, annesi Asuman Aydın ile Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Manisa milletvekilleri Uğur Aydemir ve Özgür Özel, MHP'li Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, İl Emniyet Müdürü Tayfun Ceren, polis memurları ve çok sayıda Turgutlulu törene katıldı. İl Emniyet Müdürü Ceren ile Vali Bektaş, törende birer konuşma yaptı.

SUÇLULAR CEZASINI ÇEKECEK

Şehit polisi son yolculuğunu uğurladıklarını söyleyen Ceren, "Şehidimizin saygıdeğer ailesi, böyle bir kahraman evlat yetiştirdiğiniz için sizlere şükranlarımı sunarım. Acınızı tüm teşkilat mensupları olarak paylaşıyoruz. Görev esnasında meslektaşımızı kullandıkları araçla çarparak şehit eden sabıkalı, infazı bulunan alkollü şahıs yanındaki dört kişiyle birlikte kaçtıkları yerde polis ve jandarma mensupları tarafından yakalanmıştır. Şahıslar hakkında gerekli tahkikat işlemleri sonrası adalete teslim edilecektir. Kasten adam öldürmekten adliyeye sevk edileceklerdir ve gerekli cezayı çekeceklerdir. Şahsım ve teşkilatım adına aziz şehidime Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve meslektaşlarıma başsağlığı dilerim. Ruhun şad olsun aziz şehidim" dedi.

BU SONUCU HAK ETMEDİK

Acı bir olay karşısında bir araya geldiklerini kaydeden Vali Bektaş, "Genç çocuğumuzu olmaz bir sebebe şehit verdik. Polis üniforması milletimizi ve devletimizi temsil etmektedir. Milletimiz ve Devletimin adına görev yapmaktadırlar. En aziz varlıklarını, canlarını feda etmekten çekinmemektedirler. Bu görev bu topraklarda bin yıllarca devam etmekte. Dünya var oldukça o kavşakta bu nöbet tutulmaya devam edecektir. Duygularımızla değil, aklımızla hareket edeceğiz. Aslolan insanımıza hizmet etmektir. Hizmet için bu fedakarlıkları da yapacağız. Şehidimizi bağrımıza basacağız. Annenin, babanın ve ailesinin acısını bağrımıza basacağız. Şehidimiz genç bir cocuğumuz. Turgutlu'da sevilen sayılan ve görevini fedakarca yapmaya çalışan bir kardeşimiz. Bu sonucu hak etmedik. Hak etmedik ama hak etmeyince de ortada şehitlik doğuyor. Böyle bir güzellik oluşuyor, böyle bir onur oluşuyor. Mesai arkadaşlarının, Turgutlu'nun acısını hissedebiliyor, yaşayabiliyoruz. Ama bir yerde söz bitiyor. Yolu açık olsun, rahmet diliyorum. Ailesine ve arkadaşlarına sabır diliyorum" diye konuştu.

YALVAÇ'TA TOPRAĞA VERİLECEK

Konuşmaların ardından şehit polis memuru Ömer Faruk Aydın için Kuran'dan bölümler okundu. Şehit polis memurunun anne ve babası güçlükle ayakta durabildi. Vali Bektaş, şehit Aydın'ın babası Osman Aydın'ın koluna girdi. Öte yandan; şehit polisin memleketinin Antalya değil Isparta olduğu belirtildi. Ömer Faruk Aydın'ın Türk bayrağına sarılı naaşı meslektaşları tarafından cenaze aracına taşındı. Bu sırada törene katılanlar gözyaşlarını tutamadı. Şehit polis Aydın'ın memleketi Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde toprağa verileceği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Otomobilin Çarptığı Şehit Polis İçin Tören Düzenlendi - Son Dakika


Advertisement