Richard Moore: İngiltere'de Kraliçe'ye Hakaret Etmek Cezalandırılmıyor - Son Dakika
Güncel

Richard Moore: İngiltere'de Kraliçe'ye Hakaret Etmek Cezalandırılmıyor

Türkiye'ye özgürlük ve demokrasi konusunda göndermede bulunan İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, "İngiltere'de sosyal medya üzerinden Kraliçe'ye hakaret etmek cezalandırılmıyor" dedi.

09.04.2016 10:46  Güncelleme: 11:40

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. İlgiltere'de Kraliçe ya da Başbakana hakaretin cezalandırılmadığını belirten Moore, " Türkiye'ye özgürlük ve demokrasi konusunda yaptığımız uyarılar dostçadır" dedi.

Richard Moore'un açıklamalarından satırbaşları;

"Türkiye'nin PKK konusunda en güçlü ortağı İngiltere'dir. Özellikle terörizm alanında en acı tecrübelerden birine sahip ülkelerin başında İngiltere gelir. Bu nedenle Türkiye'nin yaşadığı sorunları anlıyoruz.

"PKK KONUSUNDA TAVRIMIZ NET"

İngiltere'de PKK'ya katılmak isteyen biri 5 yıl hapis cezası aldı. Bizim için PKK konusunda tavrımız net, terör örgütüdür. PYD'ye bakacak olursak; bu konuda naif değiliz. PKK ile PYD'nin bağlantısı var. PYD ofisine giderseniz orada Öcalan posterini görürsünüz ki; bu bağlantıyı net bir şekilde ortaya koyar.

"BİZ SİLAH VERMİYORUZ"

Eğer Suriye'ye bakacak olursak, PYD örgütü bir gerçektir. Maalesef bu karmakarışık durumda bu gerçek ile karşılaşıyoruz. Biz silah vermiyoruz, ABD de silah vermiyor anladığım kadarıyla. Sadece hava desteği veriliyor, bu da IŞİD'le savaştığı için. Silah vermiyoruz çünkü PYD'nin tehlikesinin farkındayız.

"KÜRTLERİN DEVLET KURMASINI KABUL ETMİYORUZ"

Kürtlerin kuzeyde bir devlet ilan etmesini kabul etmiyoruz. Biz Suriye'nin bütünlüğünden yanayız. Tek bir bütün halinde Suriye istiyoruz. Ama bu nasıl şekillenecek onu bilmiyoruz.

"İNGİLTERE'DE CEZALANDIRILMIYOR"

İngiltere'de sosyal medya üzerinden Kraliçe ve ya da Başbakan'a hakaret etmek cezalandırılmıyor. Özgürlük ve demokrası konusunda yaptığımız uyarılar dostçadır. Dost acı söyler. (Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davanın sorulması üzerine) Konsolosların mahkemeyi gözlemci olarak izlemesi normal bir faaliyettir."

Richard Moore: İngiltere\'de Kraliçe\'ye Hakaret Etmek Cezalandırılmıyor
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Richard Moore: İngiltere'de Kraliçe'ye Hakaret Etmek Cezalandırılmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (30)

  • kürşat: Abd hollanda almanya fransa Belçika birçok ülke ceza veriyor İngilizler de vermesin onların hakarete uğramasın önemli değil yetki para olsun 3 11 Yanıtla
  • AY: Lan biz Türküz ve mutluyuz ,sen tek disi kalmis avrupali canavar ,akifin dedigi gibi. 5 7 Yanıtla
  • AY: Lan Adam resmen Türklerden dalga geciyor. Sinsi Ingiliz Devleti. Kraliceleri bile bu cagda var, hani demokrasi? 6 5 Yanıtla
  • AY: Su vize ciksada görseniz avrupanin demokrasisini. Demokrasi diye birsey YOK. 4 6 Yanıtla
  • Yavuz: Hakareti hak ettiği için olabilir mi? 5 3 Yanıtla
  • AY: Ya bu Avrupaliya inanmayin,Küfür Avrupada yasak ve cezalandiriliyor. Kanunen yasak,gelin Avrupada birine küfür edin adam seni mahkemeye verdimi alirsin cezayi. 5 3 Yanıtla
  • mucahit: Vatana kim ihanet ediyorsa az bile küfür etmek 6 2 Yanıtla
  • ülkücü: ne kimsin kendi ülkenle ilgilen 4 4 Yanıtla
  • Emre: Burasi ingiliz topragimi lan mall bize akil veriyon 8 0 Yanıtla
  • .: hz tayyipe eleştiri hakaret sayıldıgı için 73 tane cumhuriyet başsavcısı hakaretten yargılanıyor herkese benden çay hz tayyipe yok demek bile 3 yıl hapis cezası tayland kralının köpegine hakaret etti diye bir genç 28 yıl hapis cezası aldı yavaş yavaş o noktaya gidiyor ülke işte bu yeni türkiye insanların mutsuz huzursuz sadece tüketen oldugu bir türkiye keşke eski türkiye geri gelse saygılı siyasiler fakir ama mutlu insanlar huzurlu bir toplum bölünmeyecegiz diyen bir ülkeydi eski türkiye ... 3 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement