Sedaş'a Bir Teşekkür İstanbul Okan Üniversitesinden  - Son Dakika
Güncel

Sedaş'a Bir Teşekkür İstanbul Okan Üniversitesinden

İstanbul Okan Üniversitesi Öğrencileri SEDAŞ'ın SCADA, Çağrı Merkezi ve Teknik Eğitim Merkezinde Önce Konuk Oldular, Ders Niteliğinde Bilgi Aldılar ve Sonra SEDAŞ'a Eğitime Verdiği Destek Nedeniyle Teşekkür Plaketi Verdiler.

17.05.2017 08:45

SEDAŞ'TA UYGULAMALI DERS

SEDAŞ'ın 40 Milyon TL yatırım yaptığı SCADA merkezini yerinde inceleyen, İstanbul Okan Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri EEE458 (Electrical Distribution Systems) dersi kapsamında eğitimlerini SEDAŞ tesislerinde tamamladılar. Yrd.Doç.Dr. Ömer Cihan Kıvanç başkanlığındaki öğrenci grubu, SEDAŞ Şebeke Yönetimi Sevk ve Kontrol Sorumlusu Murat Özcan'dan SCADA projesinin ayrıntıları, sağladığı faydalar ile elde edilen ve kayıt altına alınan veriler hakkında ayrıntılı bilgiler aldı. SEDAŞ Çağrı Merkezi operasyon sorumlusu Neslihan Öztürk ve Çağrı Merkezi Takım lideri Merve Erdemir'den de çağrı merkezinin işleyişi ile ilgili bilgiler alan öğrencilere, çağrı karşılama yöntemleri temsili ve uygulamalı olarak gösterildi.

SEDAŞ'A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile yakından ilgilenen SEDAŞ Şebeke İşletme Hazırlık Müdürü Selçuk Fasal, SEDAŞ Şebeke Sevk ve Kontrol Müdürü Mahmut Kamar, SEDAŞ Şebeke Yönetimi Sevk ve Kontrol Sorumlusu Murat Özcan, yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Yrd.Doç.Dr. Ömer Cihan Kıvanç başkanlığındaki öğrenci grubuna, SCADA projesiyle ilgili beğeni dolu sözleri ve tebrik mesajları nedeniyle SEDAŞ yönetimi adına teşekkür ettiler. SEDAŞ olarak Türkiye'nin en büyük SCADA projesini hayata geçirdiklerini belirten Özcan, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce İllerinde bulunan dağıtım trafo istasyonlarının 2500 fider çıkışının uzaktan izlenebildiği, şebekedeki elektrik enerjisinde oluşan kesintileri kumanda merkezinden anında görebildikleri ve sahadaki ekipleri en hızlı şekilde ve en doğru arıza noktalarına yönlendirebildikleri, SCADA sisteminin kesinti sürelerinin azaltılmasına ve sistemden en doğru raporların alınabilmesine imkan sağladığı bilgisini de heyetle paylaştı. Ders niteliğinde bilgiler alan mühendis adayları kendilerine gösterilen yakın ilgi ve bilgi paylaşımı ve SEDAŞ'a eğitime verdiği destek nedeniyle, teşekkür ederken, Yrd.Doç.Dr. Ömer Cihan Kıvanç SEDAŞ'a teşekkür plaketi verdi. SEDAŞ adına plaketi SEDAŞ Şebeke Sevk ve Kontrol Müdürü Mahmut Kamar aldı.

"SEDAŞ'IN SEKTÖREL BAŞARISI"

İstanbul Okan Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri, SCADA komuta merkezinde gözlemde bulunurken, SEDAŞ'ın, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce'deki yaklaşık 20 bin kilometrekarelik faaliyet alanında, 34 bin 500 Volt seviyesinde orta gerilim (OG) elektrik şebekesindeki enerji durumunu uzaktan izleyebildiğini gerektiğinde Gebze'de yer alan SCADA Kumanda merkezinden Bolu veya Sakarya gibi bir ildeki şebekeye uzaktan kumanda edilebildiğini, 4 il 45 ilçede SCADA kapsamındaki trafo merkezlerinde OG kesintilerinin anında görülerek ekiplere bildirildiğini ve alternatif hatların olduğu alanlarda uzaktan da besleme yapılabildiğini ve kısa sürede müdahale edilebildiğini de gördüler. Ziyaret sırasında SCADA Merkezi ile ilgili düşüncelerini dile getiren Yrd.Doç.Dr. Ömer Cihan Kıvanç, SEDAŞ'ın SCADA Projesine yapılan yatırımları yerinde bulduğunu ve bilişim teknolojilerini kullanarak olumlu yansımalar elde edilmesinin sektörel başarı olduğunu belirterek SEDAŞ yöneticilerini tebrik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sedaş'a Bir Teşekkür İstanbul Okan Üniversitesinden  - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement