Sen'den Buzlu Su Eylemi - Son Dakika
Güncel

Sen'den Buzlu Su Eylemi

Sen\'den Buzlu Su Eylemi

Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi üyeleri, okul müdürlerinin haksız yere görevlerinden alınmalarına yönelik yapılan basın açıklamasından sonra üzerlerine buzlu su dökerek protesto eyleminde bulundular.

27.08.2014 15:14

Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi üyeleri, okul müdürlerinin haksız yere görevlerinden alınmalarına yönelik yapılan basın açıklamasından sonra üzerlerine buzlu su dökerek protesto eyleminde bulundular.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, 6528 Sayılı Kamuoyunda dershaneler yasası olarak da bilinen MEB Temel Kanununda yapılan bir değişiklikle MEB de siyasi iktidarca sivil ve bir darbe yapılmıştı. Bu darbe kanunu ile AKP MEB'de kendi devletini kurmak üzere gerekli yasal dayanağı oluşturmuştu. Biz o günler de yandaşı olmayanları tefsiye edeceğini defalarca söylemiş, eylemler yapmış derdimizi, sıkıntımızı ve durumun vehametini anlatmaya çalışmıştık. Hatta o zaman şunu da söylemiştik. Bunlar diktatör yaklaşımla Türk Alfabesinin adı olan 'ABC'yi AKP yaparlar' demiştik. İşte o seviyeye getirdiler. O kadar gözlerini karartmışlar ki, bu siyasi zihniyet sonunda eğitimin tecrübeli kadrolarını tasfiye ederek eğitim-öğretime büyük darbe vurmuştur. Bunun adı darbedir, kıyımdır dedi. Okul müdürlerine seslenen Karabacak, Hiçbiriniz başarısız olduğunuz için değil, fikrinizden, ilkeli duruşunuzdan, mefkurenizden dolayı mağdur edildiniz. Uğradığınız haksızlığı herkes bilmektedir. Biliniz ki sıkıntınız sıkıntımız, kederiniz, kederimiz, mağduriyetiniz mağduriyetimiz, öfkeniz öfkemiz, hesabınız hesabımızdır. Allah doğruyla beraberdir. Sabredeceğiz, mücadeleye devam edeceğiz ve kazanan biz olacağız dedi.

Karabacak, basın açıklamasının sonunda son günlerde yapılan buzlu su eylemini hatırlatarak, Eğitimi felç etti, hatta ülkeyi felç etti. Eğitime zarar veren, eğitim sistemimizi çökerten, felç eden bu hastalığın adı AKP'dir. İşte Türk Eğitim-Sen Kırıkkale şubesi olarak bu hastalığa dikkat çekmek için buzlu su döküyoruz ve AKP'ye meydan okuyoruz dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sen'den Buzlu Su Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement