Servis Şoförleri Kazlıçeşme'de Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

Servis Şoförleri Kazlıçeşme'de Eylem Yaptı

Servis Şoförleri Kazlıçeşme\'de Eylem Yaptı

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası üyeleri, plaka hakları için Kazlıçeşme Meydanı’nda eylem yaptı.

02.03.2014 15:16

Eyleme 5 bin civarında servisçi, araçlarıyla katıldı.İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası üyelesi yaklaşık 5 bin kişi Kazlıçeşme Meydanı’nda “plaka tahdidi” talebiyle eylem yaptı. Eyleme araçlarıyla katılan servisçiler meydanda kontak kapattı. Sık sık slogan atan Servisçiler, çeşitli pankartlar açarak tepkilerini gösterdi.

Meydanda servisçilere yönelik bir konuşma yapan İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, “Biz düşünen değil, iş yapan istiyoruz. Biz esnafa söz veren değil protokol yapacak bitini istiyoruz. Artık bu protokolü Sarıgül mü yapar, Topbaş mı yapar yoksa başka adaylar mı yapar odaya bekliyoruz?” dedi.

Bu sırada Kazlıçaşme’ye gelen MHP Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Fehmi Ahmet Alparslan, bir konuşma yapmak istedi. Ancak oda başkanı Öztürk, daha önce düzenledikleri iftara davet etmelerine rağmen MHP’den kimsenin katılmaması nedeniyle kızgın olduğunu belirterek, söz vermek istemedi. Daha sonra “ Yüreğim dayanmadı” diyen Öztürk, konuşma yapması için mikrofonu MHP Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Fehmi Ahmet Alparslan’a verdi.

Konuşmasını kısa tutan Alparslan, servisçileri selamlayarak yanlarında olduklarını söyledi.Daha sonra basının sorularını yanıtlayan oda başkanı Öztürk, haksız kazanç peşinde olmadıklarını söyleyerek, “ Türkiye genelinde plaka tahdidi uygulanmasını istiyoruz. Bizim sıkıntımız bu. Esnafın çilesi bu Türkiye genelinde yanlışsa İstanbul’da da yanlış olsun. Türkiye illerinde doğruysa bu doğru İstanbul’da da uygulansın. Biz haksız kazanç peşinde değiliz. Tam tersi, İstanbul’daki öğrenciyi, personeli daha ucuza taşıyacağımızı, daha çok denetime açık olacağımızı beyan ediyoruz. Bunun örnekleri diğer illerde var İstanbul’da da olsun istiyoruz. Plaka tahdidi olduğu zaman ertesi gün araçları satma taraftarı değiliz” şeklinde konuştu.

MEHMET ALTUNIŞIK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Servis Şoförleri Kazlıçeşme'de Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement