Su seviyesi azalan Yeşilırmak Nehri'nin rengi kirlilikten karardı - Son Dakika
Güncel

Su seviyesi azalan Yeşilırmak Nehri'nin rengi kirlilikten karardı

Amasya'da şehrin ortasından geçen Yeşilırmak'ta azalan su seviyesi nehir yatağındaki kirliliği de gözler önüne serdi. Belediye Başkanı Sarı "Toprak rengi akan nehrimiz şimdi simsiyah akıyor" ifadelerinde bulunurken, arıtma sistemi projesiyle nehrin eski haline getirileceğini belirtti.

22.12.2020 08:43  Güncelleme: 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kışın kar, yaz ve sonbaharda da beklenen yağışların düşmemesi dolayısıyla olağanüstü kuraklık riskinin yaşandığı ve debisi iyice azalan Yeşilırmak'ın ortasında adacıklar oluştu. Kirlilik nedeniyle nehir yatağının rengi karardı.

YEŞİLIRMAK'IN ÖNEMİ BÜYÜK

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, kentin hayat suyu olan Yeşilırmak'ın yeşil akmasına yönelik bir uygulama olan 'Yeşilırmak Nehri Temizleme, Islah ve Rekreasyon Projesi'nin büyük önem taşıdığını söyledi.

Su seviyesi azalan Yeşilırmak Nehri'nin rengi kirlilikten karardı

"RENGİ SİMSİYAH"

Yeşilırmak'taki su seviyesinin önceki yıllarda da azaldığını, ancak kirliliğin bu seviyelerde görülmediğine değinen Belediye Başkanı Sarı, "Toprak rengi akan ırmağımız şimdi simsiyah akıyor. Bu da çevrede arıtma tesislerinin olmaması ve kirlilikten kaynaklanıyor" dedi.

Su seviyesi azalan Yeşilırmak Nehri'nin rengi kirlilikten karardı

ÖNLEMLER ALINDI

Amasya Valiliği, Amasya Belediyesi, DSİ, Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği, ilçe belediyeleri ve ilgili kurumların paydaş olarak yer alacakları projenin protokolünün geçen ay imzalandığını hatırlatan Başkan Sarı, yatağının daraltılıp yapay sulak alan arıtma sisteminin uygulanacağı proje ile nehrin kirlilikten kurtulacağını, ayrıca su kalitesinin iyileştirilip korunmasının sağlanacağını söyledi.

Su seviyesi azalan Yeşilırmak Nehri'nin rengi kirlilikten karardı
Su seviyesi azalan Yeşilırmak Nehri\'nin rengi kirlilikten karardı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Su seviyesi azalan Yeşilırmak Nehri'nin rengi kirlilikten karardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement