Suriye'deki Kürt Gruplarla Işid Arasındaki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki Kürt Gruplarla Işid Arasındaki Çatışmalar

Bir grup Suriyeli Kürt, terör örgütü IŞİD'in Kobani saldırılarını Erbil'de protesto etti.

23.09.2014 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde, terör örgütü IŞİD'in, Suriye'nin Kobani ilçesine yönelik saldırıları protesto edildi.

Arasında Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi üyelerinin de bulunduğu grup, "Yaşasın Kobani", "IŞİD Kobani'den çık" sloganları ile "Kobani Peşmergeyi bekliyor", "Kobani seninleyiz" şeklindeki pankartlarla Yüzlük Caddesi'nden Birleşmiş Milletler (BM) binasına yürüdü.

Suriye Kürdistan Demokratik Partisi Siyasi Büro Üyesi Nuri Brimo, burada grup adına yaptığı açıklamada, Erbil'de yaşayan Suriyeli Kürtler olarak Kobani halkına destek için bir araya geldiklerini söyledi.

IŞİD'in, Kobani'ye saldırısı nedeniyle onbinlerce Suriyelinin, Türkiye'ye geçtiğini belirten Brimo, uluslararası toplumun bu sığınmacılara sahip çıkması gerektiğini dile getirdi.

Brimo, ayrıca ABD öncülüğündeki ülkelerin Suriye'nin kuzeyindeki IŞİD hedeflerini vurmasını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi. IŞİD'e karşı savaşan Halk Savunma Birlikleri'yle (YPG) görüşerek ortak bir güç kurma talebinde bulunduklarını aktaran Brimo, tekliflerinin şimdilik YPG tarafından kabul edilmediğini kaydetti.

Açıklamadan sonra grubun talepleri, BM yetkililerine iletildi. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki Kürt Gruplarla Işid Arasındaki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement