Türk Kızılayı'ndan Aa Etiyopya Ofisi'ne Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılayı'ndan Aa Etiyopya Ofisi'ne Ziyaret

Türk Kızılayı\'ndan Aa Etiyopya Ofisi\'ne Ziyaret

Afrika'da 2014 kurban organizasyonuna start veren Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek başkanlığındaki heyet Addis Ababa'da Şimşek: "Faaliyetlerimizi duyuran AA'ya teşekkür ederim"

09.09.2014 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afrika'da kurban bağış, tedarik ve dağıtım faailyetlerine hız veren Türk Kızılayı heyeti, AA'nın Etiyopya'da bulunan Doğu Afrika Ofisi'ni ziyaret etti.

Kızılay Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek başkanlığındaki heyet, AA Ofisi'ni ziyaret ederek AA Etiyopya Temsilcisi Mehmet Kemal Firik'ten çalışmalar hakında bilgi aldı.

Ziyarette Şimşek, Türk Kızılayı'nın faaliyetlerini duyurduğu için Anadolu Ajansı'na teşekkür ederek, Afrika'nın doğusundaki kurban kesim faaliyetlerinin Somali ve Etiyopya'da geçekleşeceğini belirtti.

Türk Kızılayı'nın Doğu Afrika'da bir çok gıda ve sağlık yardım programının halen devam ettiğini belirten Şimşek, Kurban Bayramı'nda bölgeye gelerek Etiyopya ve Somali'deki mülteci kamplarında kurban keseceklerini açıkladı.

Şimşek, kurban kesiminin Etiyopya'nın Ankara Büyükelçiliği ile istişareler sonucunda Etiyopya'nın Harar ve Jijiga Kabr-i Beyyah bölgelerinde gerçekleşeceğini de sözlerine ekledi.

Şimşek, Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar'ın gönderdiği plaket ve hediyeyi AA Etiyopya Ofisi adına Temsilci Mehmet Kemal Firik'e takdim etti.

AA Etiyopya Temsilcisi Mehmet Kemal Firik de Türk Kızılayı'nın Doğu Afrika'daki bir çok kriz bölgesine insani yardım yaptığını ve bunun kendilerini gururlandırdığını söyleyerek, "Türk Kızılay'ının bölgedeki faaliyetlerini takip ediyoruz. Somali, Etiyopya, Cibuti ve diğer bölge ülkelerinde önemli yardım projelerine imza atıyorsunuz. Bu projeler Kızılay'ın uluslararası alanda ne kadar başarılı çalışmalar yaptığının göstergesidir" dedi. - Addis Ababa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Kızılayı'ndan Aa Etiyopya Ofisi'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement