Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı Türkiye'de - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı Türkiye'de

Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı Türkiye\'de

Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı Peter Maurer, Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar'ı ziyaret etti.

10.09.2014 11:10  Güncelleme: 11:24

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Peter Maurer ve beraberindeki heyet, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ı ziyaret etti.

Türk Kızılayı Genel Merkezi'ndeki görüşmede Akar, Maurer'in, Türk Kızılayı'nın daveti üzerine Türkiye'ye geldiğini anımsattı.

En son 1987 yılında dönemin ICRC Başkanı Alexandre Hay'ın Türkiye'yi ziyaret ettiğini belirten Akar, "Maurer'in ziyareti 27 yıl aradan sonra ICRC tarafından yapılan resmi nitelikteki en üst düzey ziyaret niteliği taşımaktadır" dedi.

Akar, görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları kaydetti:

"ICRC Başkanı, bizim hareketimizin en önemli kuruluşunun başkanıdır. Dolayısıyla muhtelif yerlerde birlikte operasyon yaptığımız, çalıştığımız en tabii ortağımızdır ve bizim iyilik aleminin, Kızılay-Kızılhaç hareketinin en güçlü aktörüdür. Onun burada olmasından son derece mutlu oluyoruz. Kendisiyle dünyadaki gerek savaş gerekse afet bölgelerinde yaptığımız operasyonlarla igili bilgilerimizi paylaşacağız. Şu an gündemimizdeki en önemli konulardan birisi olan Suriye'deki iç karışıklık, burada yaptığımız insani yardımlar, Suriye sınırında teşkil ettiğimiz kamplar, Gazze ve Kuzey Irak ile ilgili bilgi ve düşüncelerimizi paylaşacağız. Türk Kızılayı, ICRC ile her türlü ve her yerde insani yardım hareketinde ortaklık yapmaya hazırdır."

ICRC Başkanı Maurer de Türk Kızılayı'nın çalışmalarını büyük bir takdirle karşıladığını vurguladı. Dünyadaki sorunların çözümü için daha sık biraraya gelinmesi gerektiğine inandığını kaydeden Maurer, "188 ulusal derneğin arasında yeterli kapasiteye ve yeteneklere sahip, kendi ülkesinin dışında operasyon yürütecek çok da fazla ulusal dernek bulunmuyor. Türk Kızılayı bu kapasiteye sahip. Bu, görüşmelerimizi daha da ilginç bir hale getirecek bundan sonraki işbirliği konularımızı ele alırken" ifadelerini kullandı.

Görüşme daha sonra basına kapalı olarak devam etti. Maurer ve beraberindeki heyet, Dışişleri Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yetkilileriyle bir araya gelecek, Gaziantep'te kurulan ve Suriyeli sığınmacıların kaldığı kamplarda incelemelerde bulunacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement