Uluslararası Kudüs Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Kudüs Sempozyumu

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kavas, "Kudüs, gündemden düşmemeli. Bizim Kudüs davamız var ve var olmaya devam edecek.

24.09.2017 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kavas, " Kudüs, gündemden düşmemeli. Bizim Kudüs davamız var ve var olmaya devam edecek. Sınırları da o davanın gücü belirleyecek." dedi.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Ümraniye Belediyesi ve Burak Derneği işbirliğinde düzenlenen "Uluslararası Kudüs Sempozyumu", Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda sona erdi.

Sempozyumun ikinci günü kapanış oturumunda, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kavas ve Burak Derneği Başkanı Adem Yenihayat katılımcıların sorularını yanıtladı.

Prof. Dr. Kavas, Kudüs'ün sürekli gündemde tutulması gerektiğini vurgulayarak, "Bizler Kudüs ile ilgili bilgileri ne kadar çok özümsersek, Kudüs'ü günlük düşüncelerimizin, konuşmalarımızın bir parçası haline getirirsek, Türkiye Cumhuriyeti devletinin politikası da böyle şekillenir. Kudüs, gündemden düşmemeli. Devletin siyasetini bu faaliyetler belirler. Nasıl ki Yahudiler oradan gittikten 2 bin yıl sonra geri geldilerse Müslümanlar da gündemi diri tutmalı. Bizim Kudüs davamız var ve var olmaya devam edecek. Sınırları da o davanın gücü belirleyecek." diye konuştu.

Eski Kudüs Müftüsü Şeyh İkrime Sabri de Kudüs'te "ibadet ve yönetim hakkı" diye iki kavram olduğunu belirterek, "İbadet hakkı, tüm semavi dinlere tabi olan insanlara verilmiştir. Hiçbir dine karşı değiliz. Biz işgale karşıyız." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Kudüs Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement