Akdoğan: Muhalefet İdeolojik Travma Geçiriyor - Son Dakika
Güncel

Akdoğan: Muhalefet İdeolojik Travma Geçiriyor

Akdoğan: Muhalefet İdeolojik Travma Geçiriyor

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yalçın Akdoğan, muhalefete yüklenerek "Cumhurbaşkanı Gül üzerinden üretmeye çalıştıkları türbülans da âkim kaldı" dedi.

15.08.2014 10:40  Güncelleme: 11:05

Ankara Milletvekili, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Doç. Dr. Yalçın Akdoğan, muhalefetin yaşadığı çalkantıyı perdelemek için AK Parti içinde istedikleri çekişme görüntüsünün üretilemediğini belirterek, "Cumhurbaşkanı Gül üzerinden üretmeye çalıştıkları türbülans da âkim kaldı" dedi. Akdoğan muhalefetin "ideolojik travma" geçirdiğini iddia etti.

Akdoğan, Star gazetesindeki köşeyazısında güncel siyasi gelişmeleri değerlendirdi. AK Parti'de liderlik konusunda birkaç milletvekili arasında yaşanan önemsiz polemiklerin büyütülmesinin, ne muhalefetin başarısızlığını örtmeye yettiğini, ne Erdoğan'ın zaferini unutturduğunu kaydeden Akdoğan, "AK Parti bugüne kadar olduğu gibi "parti bütünlüğünü' önceleyen bir hassasiyetle münferit hadiseleri bertaraf etti. Cumhurbaşkanı Gül üzerinden üretmeye çalıştıkları türbülans da âkim kaldı. Gül'ün çevresinden verilen mesajlarla tüm spekülasyonlar ve tezviratlar boşa çıkarıldı. Gül'ün "bir bölen olmayacağı, istifa etmeyeceği, başka parti kurmayacağı, umumi çağrı olursa sürece katılacağı' gibi bir dizi mesaj, puslu havadan medet uman istismarcıların hevesini kursağında bıraktı" dedi.

-MUHALEFET İDEOLOJİK TRAVMADA-

CHP ve MHP yakınlaşmasının ürettiği yapısal sorunlar, ideolojik travma ve temsil krizinin iki parti yönetiminin de başını ağrıtmaya devam edeceğini öne süren Akdoğan, "Ancak meseleye ilkesel yaklaşıp zamanlıca tepki göstermeyen ve parti için sorgulamada yetersiz kalan muhaliflerin seçim sonucu üzerinden bir tepki üretmesi ve kısa vadede netice alması çok mümkün görünmemektedir" dedi.

Yalçın Akdoğan, Demirtaş'ın "sol bloğa seslenip oyunu artırma" durumunu yanlış yorumlaması ve ulusalcı-statükocu bloğun rüzgarıyla büyüdüğü yanılgısına kapılmasının, çözüm sürecine çok da sempatiyle bakmayan bu çevrelerin körüklediği farklı eğilimlere prim vermesine sebep olabileceğini kaydetti.

Akdoğan, "Çözüm sürecini destekleyen iki adayın aldığı yüzde 62 oy oranı bir yönüyle sürece verilen destek olarak da okunabilir" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Akdoğan: Muhalefet İdeolojik Travma Geçiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement