Yurtta Kış - Son Dakika
Güncel

Yurtta Kış

Balıkesir'i, çevre illere bağlayan karayolları ile 326 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor Ulaşıma kapanan yollarda uzun araç kuyrukları oluşurken, mahsur kalanlara ekipler tarafından kumanya dağıtılıyor.

31.12.2014 11:46

Dün öğle saatlerinden bu yana etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle Balıkesir'i, İzmir (Manisa), İstanbul (Bursa), Edremit Körfezi ve Kütahya'ya bağlayan karayolları ile 326 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden (AFAD) alınan bilgiye göre, Balıkesir'de dün başlayan ve yüksek kesimlerde başta olmak üzere ilin büyük bölümünde etkili olan kar yağışı ve tipi, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Dün kapanan İzmir (Manisa) karayolu halen açılamazken, Balıkesir'i İstanbul (Bursa), Kütahya ve Edremit Körfezi'ne bağlayan yollarda da ulaşım sağlanamıyor.

Ekipler, karayolları ile Dursunbey, İvrindi, Karesi, Savaştepe, Altıeylül, Havran, Balya, Bigadiç, Gönen, Manyas, Sındırgı'da kapanan 326 köy yolunu ulaşıma açmak için yoğun çaba harcıyor.

Saatlerdir yolun açılmasını bekliyorlar

Pamukçu mevkisinde akaryakıt istasyonunda saatlerdir yolun açılmasını bekleyen Şenol Atilla, Bursa'dan yola çıktığını ve İzmir'e gittiklerini dile getirerek, "Dün 13.30 civarında yolda kaldık. Bir ara yollar açıldı ama tekrar kapandı. Mecburen buraya sığındık. Yetkililer, 'bu gece yola çıkılmayacak' dedi, biz de burada geçirdik ve halen bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Bursa'dan yola çıkan ve sebze getirmek üzere Antalya'ya giden kamyon sürücüsü Emre Kaptan ise "Afyonkarahisar-Kütahya yolu kapalıdır' diye bu yolu tercih ettim. Şansımıza burası da kapandı dün 15.00'ten beri bekliyoruz" diye konuştu.

Başka bir kamyon sürücüsü de İzmir'den geldiğini ve dün 21.00 sıralarında Pamukçu'ya ulaştığını vurgulayarak, Akhisar'dan Pamukçu'ya 12 saatte gelebildiğini ifade etti.

Mangal kömürü üreten Sedat Temel, dün 14.00'ten bu yana Pamukçu mevkisinde beklediklerini anlatarak, "Balıkesir'e gıda almaya geldik, geri dönemedik. Buraya 15 kilometre uzaklıkta ailem çadırda mahsur kaldı. Yiyecekleri yok, 4 kişiler ve hayatlarından endişe ediyorum" dedi.

Uzun araç kuyrukları oluştu

AFAD yetkilileri, Balıkesir'i çevre kara yollarına bağlayan yollarda uzun araç kuyrukları oluştuğunu belirterek, vatandaşların acil olmadıkça yola çıkmamaları gerektiğini söyledi.

Türk Kızılayı ile belediye ekiplerinin yollarda mahsur kalanlara, ulaşabildikleri kadarıyla yiyecek ve su götürdüğünü ifade eden yetkililer, AFAD araçlarının bile bazı noktalarda mahsur kaldığını kaydetti.

Altıeylül Belediyesi, Balıkesir-İzmir karayolu Pamukçu mevkisinde bin kişiye kumanya dağıtırken, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Simav yolunda mahsur kalanlara simit ve çay verdiklerini söyledi.

Bu arada, Sındırgı'da üzerindeki karın ağırlığını taşıyamadığı için düşen bir dal, Ali Keskin'in yaralanmasına yol açtı. Yolda yürürken ayağı kayıp düşen Burhan Erbaş da başını yere vurması sonucu yaralandı. İlçe Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement