Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

Bu yıl ikincisi düzenlenen "Ankara Dünya Müzikleri Festivali" kapsamında, dünyaca ünlü Portekizli müzisyen Ricardo Ribeiro, 8 Mart Salı günü sahne alacak.

03.03.2016 15:11

Bu yıl ikincisi düzenlenen "Ankara Dünya Müzikleri Festivali" kapsamında, dünyaca ünlü Portekizli müzisyen Ricardo Ribeiro, 8 Mart Salı günü sahne alacak.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Levent Yüksel yarın, Yıldız Tilbe ise 5 Mart'ta Jolly Joker'de hayranlarıyla bir araya gelecek.

Altus Kültür-Sanat tarafından, bu yıl ikincisi 7-12 Mart'ta gerçekleştirilecek "Ankara Dünya Müzikleri Festivali" kapsamında, Renaud Garcia-Fons&Derya Türkan 7 Mart'ta, dünyaca ünlü Portekizli sanatçı Ricardo Ribeiro ise 8 Mart'ta konser verecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, şef Rengim Gökmen yönetiminde yarın, Bilkent Senfoni Orkestrası da şef Işın Metin yönetiminde 5 Mart'ta konser verecek.

Bu yıl 15'incisi düzenlenen "!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali" kapsamında çok sayıda film, 3-6 Mart'ta başkentlilerle buluşacak.

Opera ve Bale

Ankara Devlet ve Opera Balesi (ADOB), Alexandr Sergeyeviç Puşkin'in "Yevgeni Onyegin" adlı romanından uyarlanan bale oyunun prömiyerini Opera Sahnesi'nde 5 Mart'ta seyirciyle buluşturacak.

Müzikli çocuk oyunu "Kalp Korosu" ve "Güneşin Sesi Mozart" 6 Mart'ta izlenebilecek.

Viyana operetlerinin klasikleri arasında yer alan Johann Strauss'un üç perdelik opereti "Çingene Baron"u 7 Mart'ta, Azeri besteci Rauf Haciyev'in "Anne Ben Evleniyorum" opereti 8 Mart'ta, "Saraydan Kız Kaçırma" operası 9 Mart'ta sahnelenecek.

Tiyatro

Özcan Özer'in yazdığı, Hakan Çimenser'in yönettiği "Son Tango" bugün, yarın, 5 ve 6 Mart'ta, Sevim Ak'ın yazıp Servet Aybar'ın oyunlaştırdığı "Horoz Adam ve Korsan" 8 Mart'ta, Anton Çehov'un yazdığı, Ataol Behramoğlu'nun çevirdiği, Erhan Gökgücü'nün rejisörlüğünü yaptığı "Vanya Dayı" ise 8 ve 9 Mart'ta Akün Sahnesi'nde izleyicinin beğenisine sunulacak.

Pervin Ünalp'ın yazıp yönettiği "Kuaförde Bir Gün" bugün, yarın, 5 ve 6 Mart'ta, Melih Cevdet Anday'ın yazdığı, Servet Aybar'ın yönettiği "Müfettişler" 8 ve 9 Mart'ta Altındağ Tiyatrosu'nda, Yaşar Kemal'in yazdığı, Gürol Tonbul'un yönettiği "Teneke" 6 ve 8 Mart'ta Büyük Tiyatro'da, William Shakespeare'in yazdığı, Zerrin Akdenizli'nin oyunlaştırdığı ve Kutay Sungar'ın yönettiği "Fırtına" bugün ve 6 Mart'ta, Gülay Gür'ün çevirdiği ve İlham Yazar'ın yönettiği "Kurnaz Aşıklar" bugün, yarın ve 5 Mart'ta, D. Durvin ve H. Prevost'un yazdığı, Esen Çamurdan'ın çevirdiği, Yunus Emre Bozdoğan'ın yönettiği "Çamaşırhane" 8 ve 9 Mart'ta Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde, Julie Jensen'in yazdığı, Ekin Tunçay Turan'ın çevirdiği ve İpek Atagün Gezener'in yönettiği "Annemin Son Çığlıkları" yarın, 5-6 ve 8-9 Mart'ta Küçük Tiyatro'da sanatseverlerle buluşacak.

Anton Çehov'un yazdığı, Aclan Büyüktürkoğlu'nun yönettiği "Kuğunun Şarkısı Bir Evlenme Teklifi" bugün, yarın ve 5 Mart'ta, Güner Sümer'in yazdığı, Olcay Poyraz'ın yönettiği "Hüzzam" 8 ve 9 Mart'ta Oda Tiyatrosu'nda, Sönmez Atasoy'un yazdığı ve Mustafa Kurt'un rejisörlüğünü yaptığı "Bizim Yunus" yarın, 6 ve 8 Mart'ta Stüdyo Sahnesi'nde, Patrick Süskind'in yazdığı, Hale Kuntay'ın çevirdiği, Metin Belgin'in yönettiği "Kontrabas" 8 ve 9 Mart'ta Tatbikat Sahnesi'nde, Gülşen Karadıoğlu'nun yazdığı, Vacide Öksüzcü'nün yönettiği "Nehir" bugün, yarın ve 5 Mart'ta Ziraat Sahnesi'nde sahne alacak.

Sait Faik Abasıyanık'ın yazdığı, Murat Çidamlı'nın yönettiği "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye" bugün ve 5 Mart'ta, Peter Turrini'nin yazdığı, Sibel Arslan'ın çevirdiği, Murat Çidam'ın yönettiği "Nihayet Bitti" 9 Mart'ta İrfan Şahinbaş Sahnesi'nde, Ingeborg Von Zadow'un yazdığı, Servet Aybar'ın çevirdiği ve Caner Kadir Gezener'in yönettiği "Ben ve Sen" 3 ve 6 Mart'ta, Jordi Galceran'ın yazdığı, Sinan Pekinton'un yönettiği "Grönholm Metodu" yarın, 5 ve 6 Mart'ta, George Orwell'in yazdığı, Özge Kayakutlu'nun çevirdiği ve Barış Erdenk'in yönettiği "Hayvan Çiftliği" ise 8 ve 9 Mart'ta Şinasi Sahnesi'nde izlenebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement