Çanakkale'de 4. Korolar Festivali Düzenlenecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Çanakkale'de 4. Korolar Festivali Düzenlenecek

Çanakkale'de bu yıl 4.'sü düzenlenecek olan Korolar Festivali, 3-9 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek.

30.06.2017 17:25

Çanakkale'de bu yıl 4.'sü düzenlenecek olan Korolar Festivali, 3-9 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Festival tanıtımı dolayısıyla Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Süha Özden, basın toplantısı düzenledi.

Festival Genel Direktörü öğretim görevlisi Mete Gökçe'nin de katıldığı toplantıda son hazırlıklar anlatıldı.

Gökçe, festivalde bugüne dek yerli yabancı 107 koronun sahne aldığını belirterek, bu yıl 28 koro ve yaklaşık bin 200 koristin festival dolayısıyla Çanakkale'ye geleceğini söyledi.

Salon konserleri, orkestra gösterileri, müzik dans ve drama atölyeleri ve paneller ile önemli buluşmaların gerçekleşeceğini ifade eden Gökçe, geçtiğimiz haziran ayında Batman Kozluk'taki terör saldırısında yaşamını yitiren şehit müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'a "Festival Özel Ödülü" verilmesinin kararlaştırıldığını, bu anlamda coşkuyla hüznü bir arada yaşayacaklarını aktardı.

ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Süha Özden ise, festivale 4. kez ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Özden, "Bu tür sanatsal, kültürel ve sportif aktiviteler hem kentimiz hem üniversitemiz adına çok değerli. ÇOMÜ olarak 25. yılımızı kutladığımız bu yıl içerisinde, çeyrek asrı tamamladığımız bir üniversite şehrinde 100 bininci mezunumuzu vermiş olduk. Üniversite olarak bu tür aktivitelerin içerisinde olmak hatta düzenleyen kısmında yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Çanakkale'de 4. Korolar Festivali Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement