Güney Koreliler, Kore Gazileriyle Buluştu - Son Dakika
Kültür Sanat

Güney Koreliler, Kore Gazileriyle Buluştu

Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği heyeti, Muğla'daki Kore gazileriyle bir araya geldi.

24.11.2016 23:41

Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği heyeti, Muğla'daki Kore gazileriyle bir araya geldi.

Kore Savunma Ataşesi Dz. Kur. Alb. Jaesic Park, Türkiye Muharip Gazileri Derneği tarafından, Marmaris'te düzenlenen Kore gazilerine vefa gecesinde yaptığı konuşmada, Türk askerlerinin Kore için savaştığını ve Kore'nin bugünlere gelmesinde fedakarlıklarının büyük payı olduğunu söyledi.

Park, "Gazilerimiz, fedakar insanlar bundan tam 66 yıl önce Kore'ye gittiniz. Buradan tam 7 bin kilometre uzaklıktaki Kore'ye gittiniz. Nasıl kahramanlar gibi savaştığınızı ben de biliyorum, halkımız da çok iyi biliyor." dedi.

"Ekonomik olarak 11. ülke olmamız sizlerin sayesinde"

Bugün dünyada ekonomik olarak 11. sırada olmalarında Türk askerlerinin büyük önemi olduğunu anlatan Park, "Ataşe olarak ülkenizdeyim. Görevlerim çok ama en önemli ve en birinci görevim ülkenizdeki Kore gazileri ile ilgilenmek. Sizlerle bulunmak mutlulukların en güzeli. Bütün kahramanlara saygılarımı sunuyorum. Şehitlerimize rahmet diliyorum." diye konuştu.

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel de rahmetli olan babasının Kore gazisi olduğunu dile getirdi. Yüksel, gazi çocuğu olmaktan büyük onur duyduğunu ve babasının gazilik madalyasını sakladığını ifade etti.

Kore halk dansı gösterinin ardından Koreli gençler, Kore ve Türk müzikleri seslendirdi.

Kore Gazileri Onur Gecesi'ne, gazi yakınlarının yanı sıra Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Jijoon Kim, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ali Çekiç, Marmaris Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Albay Oğuz Bavbek, Marmaris İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Çetinkaya ve Türkiye Muharip Gazileri Derneği teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Selahattin Gürbıyık da katıldı.

Gecede, Kore gazilerine madalyalar, Türk askerinin minyatür heykelcikleri ve onur beraatı takdim edildi. Gecede ayrıca 10 Kore gazisinin torunlarına eğitim yardımı verileceği belirtildi.

Güney Koreliler, Kore Gazileriyle Buluştu
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Güney Koreliler, Kore Gazileriyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement