Necip Fazıl Kısakürek'in Oyunu Reis Bey İstanbul Şehir Tiyatrolarında - Son Dakika
Kültür Sanat

Necip Fazıl Kısakürek'in Oyunu Reis Bey İstanbul Şehir Tiyatrolarında

Necip Fazıl Kısakürek\'in Oyunu Reis Bey İstanbul Şehir Tiyatrolarında

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 103 yıllık tarihinde ilk kez büyük söz üstadı Necip Fazıl Kısakürek'in Reis Bey isimli oyununu sergiledi.

04.04.2017 13:50  Güncelleme: 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük üstadın 1960'da kaleme aldığı "Reis Bey" adlı oyunun galasını dün akşam Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde gerçekleştirdi.

Oyunun galasına İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Genel Sekreter yardımcısı Hüseyin Eren, Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen ve çok sayıda davetli katıldı.

Şehir Tiyatrolarında ilk kez bu oyun ile 3D Mapping sistemleri kullanıldı, bu sistemle tiyatro oyunu, sanal kameraların açısına bağlı değişen dokularla digital bir arka fon yaratma teknolojisi ile harmanlandı.

Yönetmenliğini Şükrü Türen'in yaptığı oyunda Reis Bey karakterini ise Selçuk Soğukçay üstlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu, "Bu oyunu Şehir Tiyatroları sahnesinde seyirciyle buluşturduk. Oyunumuz seyirciden büyük ilgi görüyor. Üstat Necip Fazıl Kısakürek'in bir vicdan muhasebesini anlatan muhteşem oyununu, sinematik sistemler dediğimiz, 3D mapping teknolojisi ile de bezedik. Güzel bir oyun ortaya çıktı" dedi.

"Adaletin, hakkın söz konusu olduğu her yerde oynanması gereken bir oyun"

Reis Bey oyunu hakkında bilgi veren oyunun yönetmeni Şükrü Türen ise, ''Reis Bey gencecik bir çocuğu haksız yere idam ettiriyor. Öyle bir karar veriyor. Oyun orada bambaşka bir mecraya doğru dönüşüyor. Keşke ben de Reis Bey'i yazan rahmetli Necip Fazıl Kısakürek kadar cesur olsaydım. Bunlar özel insanlar, özel kalemler, bunlar çok cesur dönüşümler. Reis Bey bir hesaplaşmaya giriyor ve yepyeni bir yolda yepyeni şeyler söylüyor. Oyun bunun öyküsü. Bunun için yalnız Türkiye'de değil, dünyanın herhangi bir yerinde adaletin, hakkın söz konusu olduğu her yerde oynanması gereken bir oyun" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, oyun sonunda yönetmen Şükrü Türen'e çiçek takdim ederek oyuncularla birlikte seyirciyi selamladı.


Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Necip Fazıl Kısakürek'in Oyunu Reis Bey İstanbul Şehir Tiyatrolarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement