Yok Olmadan" Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Yok Olmadan" Sergisi

İstanbul Modern Sanat Müzesi'nin doğayı yücelten ve çevresel farkındalığı gündeme getiren "Yok Olmadan" sergisi, 13 Ocak'ta açılıyor.

11.01.2016 23:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Modern Sanat Müzesi'nin doğayı yücelten ve çevresel farkındalığı gündeme getiren "Yok Olmadan" sergisi, 13 Ocak'ta açılıyor.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Eczacıbaşı ve Şekerbank'ın eş sponsorluğunda düzenlenen sergideki çalışmalar, doğayla ilgili kavramsal araştırmalar yapan ve ekolojik konuları sanatsal yaklaşımın temeline alan, Türkiye ve yurt dışından 20 sanatçı ve sanat grubunun imzasını taşıyacak.

"Doğa ve Sürdürülebilirlik Üzerine Bir Sergi" alt başlığı ile sunulan ve küratörlüğünü Çelenk Bafra ve Paolo Colombo'nun üstlendiği sergide, Türkiye ve farklı coğrafyalardan resim, heykel, fotoğraf, hareketli görüntüler yer alacak.

Sergide, Roger Ackling, Bas Jan Ader, Alper Aydın, Bingyi, Jasmin Blasco ve Pico Studio, Charles A. A. Dellschau, Elmas Deniz, Mark Dion, Hamish Fulton, Francesco Garnier Valletti, Rodney Graham, Lars Jan, Mario Merz, Maro Michalakakos, Joni Mitchell, Camila Rocha, Canan Tolon ve Pae White adlı sanatçıların eserleri bulacak.

Sanatçı Yoko Ono'nun "Ex It" adlı büyük ölçekli yerleştirmesiyle ön programı başlayan sergide, dijital yayın platformu "ikonoTV"nin "Dünya İklim Zirvesi" sebebiyle derlediği "Art Speaks Out" (Sanat Sözünü Sakınmıyor) adlı doğa ve ekoloji temalı uluslararası video seçkisi de gösterilecek.

Sergi, 13 Ocak-5 Haziran tarihleri arasında İstanbul Modern Sanat Müzesi'nde görülebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yok Olmadan' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement