2015 Yılı Bütçesi Genel Kurul'da - Son Dakika
Politika

2015 Yılı Bütçesi Genel Kurul'da

Dışişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın bütçelerinin görüşülmesine başlandı.

14.12.2014 11:42

TBMM Genel Kurulu'nda; Dışişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile bağlı kuruluşların 2015 yılı bütçelerinin görüşülmesine başlandı.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.

Dışişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),  Gap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve iletişim Kurumu ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bütçeleri ele alınacak.

-"Operasyon", Meclis gündeminde

Bütçeler üzerindeki görüşmelere geçilmeden önce söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bir medya grubu çalışanlarına yönelik operasyon gerçekleştirildiğini belirterek, "Zamanlaması itibariyle 17- 25 Aralık sürecini unutturmak amacıyla böyle  bir operasyonun yapılacağı konuşuluyordu. 17- 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet çetesinin adli kolluğa, hakimlere, hukuk devletine yaptığı darbe devam ediyor. Anladığımız kadarıyla zamanlaması itibariyle 17- 25 Aralık sürecini unutturmak isteyenler, çeşitli medya organlarına baskı yapmak suretiyle, gündemi değiştirmek, bu yönüyle halkın bilgi edinme özgürlüğünü elinden almaktadırlar" görüşünü ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de "Anlaşılıyor ki iktidar içerisinde bir derin devlet var. Başbakan Yardımcısı'nın bilmediği ama iki gün süren gerçekleşen operasyonla, iktidar partisinin her fırsatta medya özgürlüğünü, kişi hak ve hürriyetlerini savunduğunu ifade ettiği ortamda, hukuksuz olarak eş zamanlı olarak yürütülen operasyonunu gerekçeleri nedir? CHP olarak yasadışı hiçbir faaliyetin arkasında olmayız ama gerekçeleri konusunda ikna olmak durumundayız. operasyonun gerekçesi nedir, zamanlaması niçin bugündür. Üç gün sonra bir yıl önce gerçekleştirilen 17-25 Aralık operasyonları algısını yok etmeye mi yöneliktir? Halkın bunu göremeyecek kadar cahil mi sanıyorsunuz?" diye konuştu.

Başkanvekili Yukut'un " Hükümet'e söylediniz değil mi?" demesine Lök, "Elbette. 'Hükümet bunları yanıtlamıyor, bilmediğinden söylüyor, vahim ve ciddi bulunduğunu ifade ediyor. Bu vahim ve ciddi durumun giderilmesi gerekir. Toplumun üzerinde yaratılan güvensizlik ortamının ortadan kaldırılması gerekir. Türkiye nereye gidiyor. Bir polis devletine gittiğimizi görüyoruz. İktidar zannetmesin ki bu devran böyle dönecek. Operasyonun gerekçelerinin kamuoyuyla paylaşılması ve bizlerin de bilgilendirilmesini istiyoruz" dedi.

Yakut, "Hükümet dinledi, konuşma sırası geldiğinde öyle zannediyorum ki cevap verecektir" karşılığını verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı ve yürüttüğü bir operasyon olduğuna işaret ederek, "Günlerdir devam eden bir algı operasyonu var. Bu ve benzeri operasyonların değersizleştirileceği veya isimlerin gündeme taşınmasıyla işin birazcık sulandırıldığını biliyoruz. Türkiye, hukuk devletidir. Bir hukukçu ve sorumlu  siyasetçi olarak hukukun üstünlüğüne vurgu yapmak istiyorum. Bağımsız ve tarafsız hukuk insanlarının, savcıların ve hakimlerin çalışmalarının tamamlanmasını ve neticelerini takip edeceğimizi bildirmek istiyorum" diye konuştu.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in söz istemesi ve Hükümet'in konuyla ilgili açıklama yapmasını istemesi üzerine Yakut, "Hükümet dinledi, konuşma sırası geldiğinde grup başkanvekillerinin konuşmalarına cevap verecektir" karşılığını verdi. - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement