CHP Bursa Milletvekili Erdemir Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Bursa Milletvekili Erdemir Açıklaması

"Eğer Türkiye Ortadoğu'daki terörün göz yumucusu olursa bu terörün dışında kalamaz"

19.09.2014 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, " Türkiye'nin Ortadoğu'daki terörün göz yumucusu olması halinde bu terörün dışında kalamayacağını" ileri sürdü.

Erdemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye'de lezbiyen, gay, biseksüel ve transları  (LGBT) hedef alan ayrımcılığın ve şiddetin giderek arttığını" belirtti.

TBMM'nin insan hakları ve demokratikleşme kapsamında bu vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik programlar oluşturması gerektiğini kaydeden Erdemir, "TBMM, homofobi ve transfobi temelli ayrımcılık ve şiddet ile mücadeleye sıfırdan başlamak zorunda değildir. Türkiye'nin tabi olduğu Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği ve AGİT gibi kuruluşların belgeleri hükümet kılavuzluk edebilir" diye konuştu.

Türkiye'de nefret suçlarına ilişkin düzenlemede LGBT kişilerin koruma dışı bırakıldığını ifade eden Erdemir, "Bu tavır göstermektedir ki AKP Hükümeti, LGBT yurttaşları mağdur eden şiddeti ve ayrımcılığı benimsemiştir" ifadesini kullandı.

Erdemir, LGBT'lerle ilgili uluslararası alanda yayımlanan ve Türkçe'ye çevrilen bazı kitapları göstererek, bu kitapları bütün milletvekillerinin okumasını tavsiye etti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdemir, Türkiye'de uzun süredir devam eden, insanların inançları, siyasi ve felsefi görüşleri temelinde fişlenmesi gibi kötü bir gelenek olduğunu ifade etti. Erdemir, fişlenen insanların ötekileştirildiğini, atama ve yükseltmelerde ayrımcılığa maruz kaldıklarını söyledi.

Aykan Erdemir, IŞİD'in Türkiye'ye yönelik saldırıda bulunacağı iddialarına ilişkin bir soruyu yanıtlarken, hükümetin bu konudaki politikasını eleştirdi. Erdemir, "Eğer Türkiye, Ortadoğu'daki terörün göz yumucusu olursa bu terörün dışında kalamaz. Türkiye'deki toplu taşıma araçlarında IŞİD tişörtü giymiş militanlar dolaşıyor. Yani uluslararası bir terör yapılanmasının artık yerli unsurları da var. Hükümet yerli otomobil üretmekte başarılı olamadı ama IŞİD'in yerli versiyonunu üretmekte başarılı oldu" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Bursa Milletvekili Erdemir Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement