Fetih Hareketinin 50. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Politika

Fetih Hareketinin 50. Kuruluş Yıl Dönümü

Gazze'de Fetih'in kuruluş yıl dönümü nedeniyle Filistin Devrim Meşalesi tutuşturuldu.

31.12.2014 21:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin'de Fetih Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi'nin 50'nci kuruluş yıl dönümünde Gazze'de meşale yakıldı.

Fetih Hareketi Merkez Komitesi Üyesi Zekeriya el-Aga, hareketin Gazze'deki yöneticilerinin de hazır bulunduğu Meçhul Asker Meydanı'nda Filistin Devrim Meşalesi'ni tutuşturdu. Meydanda toplanan çok sayıda Filistinli, eski lider Yasir Arafat ve Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın resimlerini taşıdı.

Fetih yöneticilerinden Faysal Ebu Şehla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin'in özgürleştirilmesi, başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti'nin kurulması, dönüş hakkı, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların serbest bırakılması gibi hedeflere ulaşmak için çaba gösterdiklerini belirterek, Fetih'in 2015'te Filistin Devleti'nin kuruluş stratejisini benimseyeceğini ve işgalin bitirilmesi için mücadelesini sürdüreceğini kaydetti.

Fetih yöneticilerinden Yahya Rabah, Filistinlilerin içinde bulundukları zor şartlar nedeniyle Gazze'de kutlama merkezi kurulmayacağını sadece meşale yakılmakla yetinileceğini açıklamıştı.

Arafat'ın önderliğinde 1965'te kurulan Fetih Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi, her yıl 1 Ocak'ta kuruluşunu düzenlediği bir takım etkinliklerle kutluyor. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Fetih Hareketinin 50. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement