Kenya'nın Ankara Büyükelçisi Kilonzo TBMM'de - Son Dakika
Politika

Kenya'nın Ankara Büyükelçisi Kilonzo TBMM'de

Türkiye-Kenya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Kenya'nın Ankara Büyükelçisi Julius Kiema Kilonzo ve beraberindeki heyeti kabul etti.

14.11.2016 15:27

Türkiye- Kenya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Kenya'nın Ankara Büyükelçisi Julius Kiema Kilonzo ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kabulde konuşan Kaçar, Türkiye ve Kenya'nın çok uzun yıllara dayanan köklü ilişkilere sahip iki ülke olduğunu söyledi. Kaçar, "Kenya'daki Türk büyükelçiliğinin açılış tarihini 1968 olarak not düştüğümüzde bu ilişkinin geçmişini daha iyi anlama imkanına sahip oluyoruz." dedi.

Şanlıurfa ve Kenya'nın Garissa şehrinin, "kardeş şehir" olduğunu anımsatan Kaçar, Şanlıurfa ve Garissa ile başlayan "kardeş şehir" uygulamalarını diğer iller arasında da devam ettirme niyetinde olduklarını belirtti.

Türk halkının, 15 Temmuz gecesi canını ortaya koyarak, tankların, topların, uçakların önüne bedenini siper edip, ülkesine, geleceğine, demokrasisine, kendi seçtiği cumhurbaşkanı ve hükümetine sahip çıkan bir halk olduğunu vurguladı.

Kenya'nın Ankara Büyükelçisi Julius Kiema Kilonzo de kabulden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Kilonzo, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Türk halkının demokrasisine sahip çıkmasını tebrik ettiklerini söyledi.

Kabulde, AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan da hazır bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kenya'nın Ankara Büyükelçisi Kilonzo TBMM'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement