MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Şefkat Çetin, Kırşehir’den MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın istifası haberlerini değerlendirdi.

07.02.2015 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Şefkat Çetin, Kırşehir'den MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifası haberlerini değerlendirdi.

Kırşehir'de Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin 'Nefesimiz Ensenizde' mitingi öncesinde konuşan Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Şefkat Çetin MİT Müsteşarının yakın tarihte de Suriye için sarf ettiği sözler nedeni ile gündemde olduğunu söyledi. Çetin, "Yakın tarihimizde de Başbakanlıkta yapılan bir toplantıda Suriye'ye karşı sarf ettiği sözler kamuoyunda aynısı biz Türk devlet geleneğini bilen bu gelenek içerisinde devletimizin kurumlarında görev yapan insanların yaptıkları hizmete saygı duyan bir camiayız. MİT'te müsteşarlık görevini yapmış bir ismin bir siyasi parti bünyesinde milletvekili adayı olarak istifa etmiş olması görevde bulunduğu süre içerisinde de siyasi iktidarın memuru gibi davrandığının göstergesidir. Ben bu güne Milli İstihbarat Teşkilatın da müsteşarlık yapıp da istifa edip bir siyasi partiden milletvekili olan bir şahsı tanımıyorum. Benim hafızamda öyle bir isim yok. Orası saygın bir kuruluştur ve Türk milletinin tamamını temsil eder, partiler üstüdür. Devlet ve milletimizin milli siyasetinin belirlendiği bir kurumdur. Orada görev yapan bir kişi bir siyasi partinin siyasi figürü gibi davranamaz. Gördüğümüz kadarı ile kurumda da görevli olduğu dönemde de demek ki bir siyasi partinin memuru gibi davranmış devletin memuru gibi davranmamış sayın Başbakan'ın tarihe geçecek kişiler diye kastettiği Hakan Fidan'sa tarihe hangi olayla geçti onunda altını beslemesi lazım" diye konuştu.

Türk kamuoyunda Hakan Fidan isminin, büyük Ortadoğu projesinin uygulama pratiği içerisinde görev alan bir bürokrat olduğunu anlatan Çetin, "Haburla başlayan ve Oslo ile devam eden anayasamıza göre fiilen suç kabul ettiğimiz yine anayasamıza ve ceza kanunumuza göre silahlı bir terör örgütü mensubu olup mahkemelerimiz tarafından suçlu kabul ettiğimiz suçu onaylanmış bir örgütün PKK'nın muhatap alınarak görüşülmesi eylemini icra eden bir bürokrat olarak bilinir. Oslo'da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun tarihe geçmiş bürokrattan kastı oysa Türk kamuoyu nezdinde tarihe geçen icraatları yok" ifadelerini kullandı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement