Tevhidi Tedrisat Kanunu Gibi Uygulama Dünya Üzerinde Yok - Son Dakika
Politika

Tevhidi Tedrisat Kanunu Gibi Uygulama Dünya Üzerinde Yok

Tevhidi Tedrisat Kanunu Gibi Uygulama Dünya Üzerinde Yok

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan CNN Türk'te yayınlanan 'Ne Oluyor' programına katılarak Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı.

08.03.2013 23:59  Güncelleme: 16:31

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan CNN Türk'te yayınlanan 'Ne Oluyor' programına katılarak Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı. Tevhidi Tedrisat Kanunun kaldırılması yönünde meclise verdiği önerge hakkında konuşan Tan, uygulamanın dünyada karşılığının bulunmadığını savunurken, imam hatip gibi farklı liseler açılarak devlet tarafından yasanın kaldırıldığını ileri sürdü.

CNN Türk'te yayınlanan Ne Oluyor programına katılan BDP Milletvekili Altan Tan, Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı. Altan Tan, tekke ve zaviyelerin açılması yönünde verdiği kanun teklifiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Tevhidi tedrisat kanunun öğrenim birliği anlamına geldiği ve bu uygulamanın dünya üzerinde örneğinin olmadığını savunan Tan, "Tevhidi tedrisat, öğrenimin birliğidir. Okullarda çocuklara ne öğretileceğinin ve ne kadar öğretileceğinin devlet tarafından tespit edilmesi ve tekliği. Dünyada böyle eğitim sistemi yok. Eğitimin birliği diye bir uygulama dünya üzerinde yok. Bir öğrenci fizik dersini ne kadar öğrenecek, hangi fiziği öğrenecek. Newton'un fiziğini mi öğrenecek, kuantum fiziğini mi öğrenecek? İngilizler Hindistanlılara logaritma cetvelini ezberlettiler. Bizde bilen var mı? Yok." diye konuştu.

İMAM HATİPLER AÇILARAK TEVHİDİ TEDRİSAT ZATEN KALDIRILDI

Farklı eğitim veren okulların açılması gerektiğini belirten Tan, açılan imam hatip ve meslek liseleri gibi farklı eğitim veren liselerle tevhidi tedrisatın devlet tarafından uygulamadan kaldırıldığını savunup şunları söyledi: "Benim dedem gömlekli, kravatlı bir beyefendiydi. Belki ben çocuğumu belki dedem gibi ya da başka biri gibi yetiştirmek istemiyorum. Ben şimdi çocuğumun kuran kursuna gitmesini, Osmanlıca öğrenmesini istiyorum. Bağlama çalmasını istiyorum veya kızımın piyano çalmasını istiyorum. Aynı şekilde tarih öğrenirken abuk sabuk fikirlerin kafasına dolmasını istemiyorum. Ben çocuğuma dini olarak, dil olarak veya bilgi olarak kendime göre bir şeyler öğretmek istiyorum. Farklı farklı okullar olması lazım. Türkiye Cumhuriyeti belli bir süre sonra zaten bu tevhidi tedrisatı kaldırdı. İmam hatip liseleri açıldı, meslek liseleri açıldı, anadolu liseleri açıldı." - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Tevhidi Tedrisat Kanunu Gibi Uygulama Dünya Üzerinde Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement