Yıldırım: "İzmir'de Adaylar Seçilirken Benim de Fikrim Alındı" - Son Dakika
Politika

Yıldırım: "İzmir'de Adaylar Seçilirken Benim de Fikrim Alındı"

Yıldırım: "İzmir\'de Adaylar Seçilirken Benim de Fikrim Alındı"

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, İzmir’de 7 Haziran seçimlerinde ortalamanın üzerinde oy kaybettiklerini belirterek "Onun için sorumluluğumuz fazla. İzmir’de yaptığımız projeler eleştirilere maruz kaldı ama biz o projelerin bir kısmını tamamladık bir kısmını da devam ettiriyoruz’’ dedi.

28.09.2015 14:56

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, İzmir'de 7 Haziran seçimlerinde ortalamanın üzerinde oy kaybettiklerini belirterek "Onun için sorumluluğumuz fazla. İzmir'de yaptığımız projeler eleştirilere maruz kaldı ama biz o projelerin bir kısmını tamamladık bir kısmını da devam ettiriyoruz" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, bugün Kaya Termal Otel'de basın temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıya AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık da eşlik etti. İzmir'den hiç kopamadığını belirten Yıldırım, şöyle konuştu: "İzmir'le temasım 2011 yılında gerçekleşti. Sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışa girdik ancak bu yarışı kaybettik. İzmir ile bağım var. Daha önce buradan milletvekili seçildim. Teşkilat yoklamalarında İzmir benim aday olmamı istedi. Benim de buradan aday olmam gayet normal. İzmir ile ilgili başlattığımız projeler var, amacım vekil olmak değil başlattığımız projeleri alnımızın akıyla bitirmektir."

PROJELERİMİZ ACIMASIZCA ELEŞTİRİLDİ

Yaptıkları projelerde acımasızca eleştirilere maruz kaldıklarını belirten Binali Yıldırım, şunları söyledi: "Konak tüneli gibi güzel bir projeye imza attık ve bugün halkın hizmetinde. Bu projenin yapım aşamasında büyük eleştirilere maruz kaldık, gereksiz yere hırpalandık. Bizim amacımız halkımızın daha sağlıklı ve rahat bir yolculuk yapmasıydı. Tünel için 'Güvensiz' dediler. Bu kadarına da el insaf, korku vermeye gerek var mı? Kentin önde gelen sivil toplum kuruluşlarına sesleniyorum, kent için sesinizi çıkarın. İzmir için yapılan işlerin önüne geçenlere 'dur' deyin. Biz İzmirliler için çalışıyoruz."

BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

İzmir'de merkezi hükümetle yerel yönetim arasındaki çatışma algısını yok etme kararlılığı olduğunu belirten Binali Yıldırım, "Belediyenin elindeki 'hükümet bize yardım etmiyor' mazeretini alacağım. Başkanın elinden tutup onu dolaştırıp nerede iş varsa halledeceğim. Bakalım sonrasında ne çıkacak? İZBAN'da ne yaptıysak gelecek diğer projelerde de öyle yapacağız. Kalkınma yerelden olur. Sürekli çekişme-itişmeyle zaman kaybediyoruz" dedi.

BELKİ DE UYARIYA İHTİYAÇ VARDI

7 Haziran'da milletin verdiği mesajı algıladıklarını anlatan Yıldırım, "Eğer bunu algılamamış olursak seçmene saygısızlık yapmış oluruz. Belki de bir uyarıya ihtiyaç var. Mesajı gördük, muhasebesini ettik. Keşke geçen üç buçuk aylık sürede hükümet kurulsaydı. MHP ilk günden yokum dedi, HDP bize kızgındı. CHP ise blok şartı getirdi. Orada HDP ile MHP çatıştı. Tek sağlıklı yapı AK Parti-CHP yapısıydı ama sonuç çıkmadı" diye konuştu.

PKK'NIN BÖLGE HALKINI DÜŞÜNDÜĞÜ YOK

Terör olayları ile ilgili konuşan Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "PKK'nın Kürt sorunu yok, Kürtlerin PKK sorunu var. Siyasi iktidar olarak barışa şans vermek istedik, ancak görülen o ki irade 'Barışa şans verin' diyenlerin elinde değil. Hal böyle olunca devlet de gerekeni yaptı ve yapmaya devam ediyor. 11 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine 33 milyar liralık yatırım yaptık. Şimdi yolları patlatıyorlar, kime iyilik yapıyorlar, bunların bölge halkını düşündükleri yok."

Terörle mücadelenin vatandaşın can güvenliği korkusu ortadan kalkana kadar devam edeceğini anlatan Yıldırım, şunları söyledi: "Hassas bir bölgedeyiz, coğrafya patlamaya hazır bir bomba. Türkiye'nin sağlıklı durması bölgenin geleceği için önemlidir. Terörün dış bağlantılarını yok etmenin yolu içerideki uzantılarını yok etmektir."

İZMİR'DE ORTALAMANIN ÜZERİNDE OY KAYBETTİK

AK Parti'nin 7 Haziran'da yaşadığı oy kaybı ile ilgili açıklama yapan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "Oy düşüşünün tek bir sebebi yok, birkaç sebebi var. İzmir'de ortalamanın üzerinde bir oy düşüşü var. Onun için sorumluluğumuz fazla. İzmirlilere güveniyorum, kendimden eminim, İzmir bize güç verecek. İzmir'in verdiği güç 10'la çarpılarak kendisine geri döner." AK Parti İzmir milletvekili adaylarının seçimi konusunda etkisi olduğunu belirten Binali Yıldırım, "Etkim olmadı desem inanmazsınız. İzmir listesi yapılırken tabii ki benim de fikrim alındı."

Binali Yıldırım, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim öncesi AK Parti İzmir mitinginin 18 Ekim Pazar günü Gündoğdu meydanında yapılacağını söyledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Yıldırım: 'İzmir'de Adaylar Seçilirken Benim de Fikrim Alındı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement