Ahmet Nur Çebi: Bilic'i Hakemlerle Tartışmaması Konusunda Uyardık - Son Dakika
Spor

Ahmet Nur Çebi: Bilic'i Hakemlerle Tartışmaması Konusunda Uyardık

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Basın Sorumlusu Metin Albayrak, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

11.04.2015 09:28

Ahmet Nur Çebi, hakemlerin son haftalarda kendi maçlarında belirleyici bir görüntü çizdiği iddialarına sert çıktı. Çebi, “Hakem lobisi var diyorlar... Böyle bir durumun olduğunu ispat ederlerse istifa ederim” dedi.

Siyah-Beyazlılar’da teknik direktör Slaven Bilic’in özellikle bu sezon oynanan maçlarda gergin bir görüntü çizmesi, Beşiktaş Yönetimi’ni harekete geçirdi. Hırvat hocanın özellikle son maçlarda hakemlerle çok fazla dialog yaşamasından memnun olmayan idarecilerin, başarılı teknik adamı bu konuda uyardığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, bu durumun oyuncular üzerinde olumsuz bir etki oluşturduğunu söyleyerek, “Slaven Bilic’e bu konuyla ilgili olarak gerekli uyarıları yaptık. Maç esnasında hakemlerle tartışmaması yönünde telkinlerimiz oldu. Sanırım biri onu, ‘Türkiye’de bu işler böyle yürüyor’ diyerek böyle yönlendirdi. Son görüşmemizin ardından artık maçlarda daha sakin duruyor” ifadelerini kullandı.

Seba Sezonu diye...

Bu sezon Süper Lig’e, kulübün Efsane Başkan’ı Süleyman Seba’nın adının verilmesinden dolayı hakemlerin kendilerini, ‘kolladıkları’ yönünde çıkan haberlere de sert çıkan Çebi, “Hakem lobisi var diyorlar... Böyle bir durum varsa ve ispat ederlerse istifa ederim. Yok böyle birşey” diye konuştu.

Demba Ba’ya Çebi izni

Deneyimli yönetici, Fenerbahçe kafilesinin Sürmene’de yaşadığı silahlı saldırı sırasında takım otobüsü içinde yakın arkadaşı Moussa Sow’un da bulunması sebebiyle bu durumdan çok etkilenen Demba Ba için harekete geçtiklerini söyledi.

Başakşehir maçı öncesinde Bilic’e gidip, “Kafa olarak bitik durumdayım. Beni oynatma” diyen ve Hırvat hocanın kendisini ikna etmesinin ardından görev yapmayı kabul eden Ba için teknik heyetle konuştuğunu belirten Çebi, yıldız oyuncuya izin verilmesini istedi. Hırvat hocanın da, Çebi’nin bu önerisine olumlu yaklaştığı ve Ba’ya, bu hafta için özel izin verileceği bildirildi.

'Şampiyonluğu bu dörtlü getirecek'

Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak, ligde 8 haftanın sonunda mutlu sona ulaşacaklarını söyledi. Albayrak, “Şampiyon biz olacağız. Bunun da formülü 4 kişiye bağlı... Hocamız Slaven Bilic, Demba Ba, Gökhan Töre ve Jose Sosa” diye konuştu.

Spor Toto Süper Lig’de 26 haftanın sonunda lider Galatasaray’ın 3 puan arkasında üçüncü sırada bulunan Beşiktaş’ta, bitime 8 hafta kala şampiyonluğa inanç tam... Siyah- Beyazlılar’ın bu konuda son haftaya kadar savaşı sürdüreceğini söyleyen Basın Sorumlusu Metin Albayrak, bu başarıyı getirecek 4 ismi belirledi.

Albayrak, “Bu sezon Avrupa’da çok iyi işler yaptık. Ancak artık bu arenada yokuz. Şimdi Süper Lig’de yolumuza iddialı bir şekilde devam ediyoruz. Sadece 3 puan gerideyiz. Ve buna rağmen gereksiz yere panik yapanlar var. Bunlar çok yersiz. Şampiyon biz olacağız. Bunun da formülü 4 kişiye bağlı; Hocamız Slaven Bilic, Demba Ba, Gökhan Töre ve Jose Sosa... Özellikle bu 8 haftalık kritik süreçte Sosa’nın iyice ağırlığını koymasını bekliyoruz” yorumunu yaptı.

‘Bu takımın lideri sensin dedik’

Sezon başında Ukrayna Premier Lig ekibi Metalist Kharkiv’den transfer ettikleri Jose Sosa’dan büyük beklentilerinin bulunduğunu söyleyen Albayrak, “Kendisine, ‘bu takımın lideri sensin’ dedik. Üstlendiği misyonun farkında... Sadece dil sıkıntısı var. Takım içinde herkes İngilizce ve Almanca konuşuyor. Sosa, Portekizce bildiği için sadece Franco ve Motta’yla direkt konuşabiliyor. Bundan dolayı takımın genelinde etkisi yok” ifadelerini kullandı.

'Ceza almam yakışıksız oldu'

Fenerbahçe derbisinin ardından Sarı-Lacivertli futbolcu Emre Belözoğlu hakkında sert sözler söyleyen ve 45 günlük hak mahrumiyeti cezası alan Metin Albayrak, bu duruma tepki gösterdi. Albayrak, “Tahkim’e sözlü savunma isteğim bile geri çevrildi. En ağır suç işleyen insanın bile savunması alınır! Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören, Cengiz Zülfikaroğlu ve Mete Düren, bizim bulunduğumuz makamlardan oralara gittiler. Sadece olanlara tepki verdiğim için 45 gün ceza aldım. Bu gerçekten çok ayıp ve yakışıksız bir durum” diyerek isyan etti.

'Jermaine Jones'ta hata yaptık'

Geçen sezon ara transfer döneminde Almanya Bundesliga ekibi Schalke 04’ten kiralık olarak takıma kazandırılan ancak sezon sonunda bonservisi alınmayarak gönderilen Jermaine Jones hakkında açıklamada bulunan Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, bu konuda hata yaptıklarını söyledi. Çebi, “Bu takıma kaptan olacak, kişilikli, liderlik özelliği bulunan, agresif ve inanılmaz bir profesyoneldi. Onu takıma kazandırmayarak hata yaptık” dedi.

'Şube kapatmak kaçınılmaz'

Bu sezon futbol şubesi dışında kulübün sıkıntılı sonuçlar alması, yönetimi hareket geçirdi. Bu durumun kendilerini üzdüğünü söyleyen Beşiktaş İkinci Başkanı Çebi, “Bu konuda çok sıkıntılıyız. Voleybola yılda 5 milyon TL harcıyoruz ama dönüş sıfır... Ayrıca kadın voleybol takımımızın küme düşmesi bizi çok üzdü. Devletten de bu konuda teşvik yerine vergi baskısı görüyoruz. Şube kapatmak artık kaçınılmaz hale geldi” yorumunu yaptı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Ahmet Nur Çebi: Bilic'i Hakemlerle Tartışmaması Konusunda Uyardık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement