El Mundo Deportivo 2014 Spor Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Spor

El Mundo Deportivo 2014 Spor Ödülleri Sahiplerini Buldu

El Mundo Deportivo 2014 Spor Ödülleri Sahiplerini Buldu

İspanyol spor gazetelerinden El Mundo Deportivo, bu yıl 67'ncisi düzenlenen "Mundo Deportivo Büyük Galası"nda spor dünyasında seçtiği 2014'ün en iyilerini ödüllendirdi.

10.02.2015 07:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barcelona merkezli yayın yapan El Mundo Deportivo, Katalonya Kongre Salonu'nda düzenlenen galada, 2014 yılında en iyi erkek sporcuyu motosiklet pilotu Marc Marquez, en iyi kadın sporcuyu da İspanyol yüzücü Mieria Belmonte olarak seçti. 21 yaşındaki Marquez, iki yıl art arda Moto GP şampiyonu olurken, geçen yıl bir sezonda toplam 13 yarış kazanarak, Avustralyalı pilot Mick Doohan'a ait olan bir sezonda en çok yarış kazanma rekorunu kırmıştı. Son 3 yıldır bu ödüle layık görülen 24 yaşındaki Belmonte de, 2014'te Avrupa Şampiyonası'nda uzun kulvarda 2 altın, 2 gümüş, 2 bronz, Dünya Şampionası kısa kulvarda ise 4 altın madalya kazanmıştı.

Bu arada El Mundo Deportivo, geçen yıl Almanya'yı Dünya Şampiyonu yapan Joachim Löw'e de "En İyi Teknik Direktör" ödülü verdi. Törene katılamayan Löw'ün adına ödülünü diğer Alman teknik direktör Bernd Schuster aldı. "Löw, özellikle Barça olmak üzere İspanyol futbolunun büyük bir hayranı. Zaten oynattığı futbolda da bu görülüyor" diyen Schuster, kendisinin de La Liga'yı "çok iyi ve heyecanlı gördüğünü" söyledi.

"Fair Play" ödülüne ise 2014 Nisan ayında La Liga'da oynanan Villarreal-Barcelona maçında tribünden atılan muzu yerden alıp yiyen Barcelona'nın Brezilyalı futbolcusu Dani Alves'e layık görüldü. Alves, ırkçı harekete karşı gösterdiği bu tavrıyla kamuoyundan takdir ve geniş destek almıştı. Alves'in ödülünü, Brezilyalı futbolcu adına Barcelona kulüp başkanı Josep Maria Bartomeu aldı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor El Mundo Deportivo 2014 Spor Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement