Kartal'ı Şimşek Çarptı - Son Dakika
Spor

Kartal'ı Şimşek Çarptı

Zirve için önemli maça iki takım da önemli eksiklerle çıktı.

15.12.2013 22:56

Son haftaların formda oyuncusu Almeida'nın golüyle başlayan maçta Bilic'in taktiksel tercihleri ön plana çıktı. Kasımpaşa'nın yaptığı rakibini rahatsız eden önde baskıyı orta sahada Necip tercihiyle karşıladı Hırvat teknik adam. Veli'ye nazaran topu daha olumlu kullanan Necip hem fiziksel mücadeleden kaçmadı hem de rakibin presinin etkisini azalttı.

Atiba - Necip ikilisi aynı zamanda Castro - Kerem orta sahasının hızlı paslarla çıkmasını da engelledi. Golü erken bulan siyah beyazlılar golden sonra iyi kapanıp uzun toplarla kritik pozisyonlar da elde etti ilk devrede. Adem ve Babel'den yoksun sahaya çıkan Kasımpaşa'da Malki'ye atılan her yüksek top kayıp olarak kayıtlara geçti. Viudez ve Halil İbrahim'in etkisiz kaldığı ilk 45 dakikada cepheden yapılan hücumlarda da Scarione ön plana çıkamadı.

Almeida'ya kızanlar olabilir ancak siyah beyazlıların en istekli ismi Portekizli forvet. Hem hava toplarında hem de kaptığı toplarla tehlike yaratıyor. Hazır Portekizli demişken Fernandes bir kez daha liderlik vasfından uzak bir performansa imza attı. Bu haliyle devam ederse bırakın yeni sözleşmeyi takımda yer bulmakta zorlanır. Bir de Motta - Olcay ikilisine değinmek lazım. Sol kanadı akınca siyah beyazlıların hücum zenginliği de artmış oluyor.

Oğuzhan ile Sivok arasında ilk devrede yaşanan taktiksel tartışma ise maçın en ilginç anlarından biriydi. Golü bulduktan sonra savunma tedbirini ön planda tutan Beşiktaş kalesinde tehlikeler görmeye başladı. Bunu savunmanın çok geride kalmasına bağlayan genç oyuncu Sivok'u uyarırken hatlar arasında mesafelerin açılmaması gerektiğini anlattı. Bu hareket Oğuzhan'ın iyi bir futbolcudan çok daha fazlasını olabileceğinin en güzel göstergelerinden biriydi.

Tabi bütün bunlar ilk 45 dakikadaydı. Ikinci devrede ise işler tersine döndü. Necip - Atiba ikilisi üzerine baskı kuran Kasımpaşalı oyuncular Beşiktaş'ın kendi yarı sahasından çıkmasını engelledi. İkinci devrede savunma hattını daha ileride kurmayı tercih eden Şota orta sahada tüm sahipsiz topları kazanmasını bildi. Erken gol de ev sahibi takımı rahatlattı. Halil İbrahim ve özellikle Viudez ile tehlike yaratan Kasımpaşa siyah beyazlı ekibin savunma zaaflarını iyi değerlendirdi. İlk yarıda Necip top kullanımı açısından kalite sunarken, ikinci yarıda Veli'nin savaşçı kimliği arandı. Beşiktaşlı oyuncular Kasımpaşa ataklarında ceza sahası önüne düşen tüm ikinci topları kaybetti.

Bu maçı yazmanın taktik açısından ne anlamı var bilemiyorum. Sahadaki oyundan çok olaylar ön plana çıktı. Öncelikle hakem Barış Şimşek'in maç 1-0'ken Donk'un ilginç hareketi hakkında verdiği karar. Sonrasında Fernandes yapılanlar. Almeida ve Motta'nın kırmızı kartları. Maçta ne isterseniz var. Futbol hariç.

Not: Tolga, sana helal olsun.

Not 2: Beşiktaşlı oyuncular devre arasında soyunma odası yerine telefon kulübesine gidiyor olmalı. Çünkü ilk yarıdaki Superman performansıyla ikinci devredeki Clark Kent görünümü arasındaki farkı başka türlü açıklayamayız.

Not 3: Barış Şimşek maçı çok kötü yönetti. Raporu beklenir ama bence Donk'un pozisyonunda kural hatası yaptı.

Dipnot: Fernandes'i sahada dövmeye çalışmak çözüm değil, yuhalamak da. Isteksiz kabul ama çözümü yönetim acilen bulmalı.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Kartal'ı Şimşek Çarptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement