1001 Sevgi Gönüllüleri Didim'de Buluştu - Son Dakika
Yerel

1001 Sevgi Gönüllüleri Didim'de Buluştu

1001 Sevgi Gönüllüleri Didim\'de Buluştu

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği bünyesinde başlatılan ve Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu'nun eşi Zeynep Emiroğlu'nun öncülük ettiği ‘1001 Sevgi Gönüllüleri’ üçüncü ve son buluşmasını gerçekleştirdi.

13.01.2014 15:54

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği bünyesinde başlatılan ve Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu'nun eşi Zeynep Emiroğlu'nun öncülük ettiği '1001 Sevgi Gönüllüleri' üçüncü ve son buluşmasını gerçekleştirdi. Didim ve yöresinde yaşayan Engelli vatandaşların toplumsal yaşamını kolaylaştırmak amacıyla hedefleri gerçekleştirmek amacıyla yola çıkan gönüllü ordusunun artarak yola devam ettiği görüldü.

Didim'de Engellilere yönelik bir Engelli Minibüsü kazandırmak ve yine Engellilere yönelik olarak bir kaynaştırma parkı yapılması noktasında çalışmalar başlatmak amacıyla Didim ve Yöresi Engelliler Derneği bünyesinde Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu'nun eşi Zeynep Emiroğlu'nun öncülük ettiği "1001 Sevgi Gönülleri" adlı oluşum üçüncü buluşmasını gerçekleştirdi. Üçüncü buluşmada Aydın Valiliği tarafından da destek gören projenin üçüncü buluşmasına, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Gelişim Uzmanı Selvinaz Saçan'da katılarak destek verdi ve projeyi Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Aydın İl Müdürlüğüne bağlayarak resmiyet kazandırdı. Grand Didyma Otelde gerçekleşen kahvaltıya Sevgi Gönüllüleri öncüsü Zeynep Emiroğlu ile birlikte protokol eşleri ve 500'e yakın davetli katıldı. Didim'de yaşayan İngiliz vatandaşlarında katıldığı buluşmada, İngilizlerin kendi aralarında oluşturduğu, Didim Kent Konseyine Bağlı olarak çalışan "Help İn Hands (Yardım Eli)" ismindeki grupta gelerek destek vermelerinin yanı sıra projeye 27 bin bin TL yardımda bulundular. Zeynep Emiroğlu'nun duygulanarak gözyaşlarını tutamadığı yardım açıklamasında, Emiroğlu kalkarak açıklamayı yapan Yardım Eli oluşumunun başkanı Lyn Cole'ye sarılarak teşekkür etti. Kahvaltıda yapılacak engelliler parkı ile ilgili bilgiler veren Didim Kent Konseyi sekreteri Şebnem Öz Tezel, parkın tüm işlemlerinin engelliler düşünülerek yapıldığını ifade ederek, yapılacak olan binadan yerlerin parke taşına kadar engelli vatandaşların rahat edeceği şekilde proje çalışmaları yapıldığını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Gelişim Uzmanı Selvinaz Saçan'da katılarak destek verdi ve projeyi Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Aydın İl Müdürlüğüne bağlayarak resmiyet kazandırdı. Kahvaltıda açıklamada bulunan Saçan, Aile ve Sosyal Güvenlik bakanlığının bu tür uygulamaları hakkında bilgiler verdi ve herkesi ufakta olsa bu tür uygulamalara yardım etmeye çağırdı.

"YABANCILARDAN BÜYÜK DESTEK"

1001 Sevgi Gönülleri' adlı oluşumunun öncüsü Zeynep Emiroğlu ise konuşmasında "Öncelikle projeye katılıp gönüllü sayısının artmasında destekte bulunan ve gelen gönüllü arkadaşlarımıza ve bizi yalnız bırakmayan İngiliz dostlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca bu gün bizi yalnız bırakmakla kalmayıp 27 bin TL yardımda bulunan Yardım Eli oluşumuna ve bu oluşumun başkanı Lyn Cole'ye teşekkür ederim. Bu projenin hazırlanmasında çok büyük ve çok çalışan bir ekip var. Bu proje o yüzden yabana atılacak bir proje değil. Engelliler parkı projesi içerisinde engelli arkadaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak bir çok kolaylık olmasından dolayı çok masraflı bir proje. Bu Mayıs ayına kadar bu projeyi yetiştireceğiz. Parkın birazını, arabanında dört tekerini alabildik şimdiden. Bunun için hepinize tekrar teşekkür ederim" dedi.

"DERNEK İÇİN KERMES"

Dernek masraflarına bu yardımlardan para verilmediğini ve yapılan etkinliklerin dernek tarafından karşılandığını belirten Emiroğlu; "Derneğimiz masraflarını karşılamak için 22 Ocak 2014 Çarşamba günü bir kermes düzenleyerek, dernek masraflarını karşılamayı amaçlıyoruz. Sizlerden de bu konuda destek bekliyoruz. Yapacağınız yemek ve tatlıları kermes günü getirmenizi ve bu ürünleri kermeste satmak istiyoruz" dedi.

Emiroğlu, kermesin 22 Ocak 2014 Çarşamba günü Cumhuriyet caddesinde bulunan cami önünde yapacaklarını ve sabah 09: 00'da başlayacağını duyurdu. Kahvaltıya katılanlara '1001 sevgi gönüllüsü' rozetleri dağıtılırken toplanan bağışlar ve giderler konusunda bilgiler verildi. Gönüllüler ailesine katılan bireylerin ve bu bireylerin katılmasında destek olarak, gönüllü sayısına arttıran kişilerin isimleri okunarak onure edildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 1001 Sevgi Gönüllüleri Didim'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement