15 Yıllık Özlemi Başkan Ak Dindirdi - Son Dakika
Yerel

15 Yıllık Özlemi Başkan Ak Dindirdi

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, 15 yıldır ülkesine gidemeyen Ziyagül Gulucu’nun hayalini gerçekleştirdi.

03.09.2015 11:01

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, 15 yıldır ülkesine gidemeyen Ziyagül Gulucu'nun hayalini gerçekleştirdi.

Göreve geldiğinden bu yana makamının kapılarını Keçiörenli vatandaşlara açan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, her çarşamba halk gününde onların taleplerini dinleyerek çözüm üretmeye devam ediyor. Halk gününe sadece talepler için değil, teşekkür için de gelenler oluyor. Onlardan biri de 15 yıllık memleket özlemini Başkan Ak sayesinde dindiren Afganlı kadın Ziyagül Gulucu oldu.

28 yaşındaki genç kadın, Afganistan'da yaşanan iç savaş nedeniyle 15 yıl önce göç etmek zorunda kaldı. Önce İran, arkasından Hatay'a göç eden Gulucu, 3 yıldır Keçiören'in Yeşilöz Mahallesi'nde ikamet ediyor. 15 yıldır ülkesine gidemeyen Ziyagül Gulucu'nun imdadına ise Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak yetişti. İmkanlarının kısıtlı olduğunu ama ailesi ve vatanını görmek istediğini belirten 4 çocuk sahibi Afganlı kadının bu isteği gerçekleşti. Gulucu, Türkiye'de yaşamaktan memnun olduğunu belirterek, "Başkanımız ulaşım masraflarımızı karşıladı ve 2 çocuğumu da yanıma alarak doğduğum topraklara gidebildim. 22 Haziran'da Afganistan'ın Kunduz ilçesine gittiğimde annem ve babam beni karşılarında görünce sevinçten gözyaşlarına boğuldular. Biz 4 kız ve 2 erkek kardeş olmak üzere toplamda 6 kardeşiz, hepsi orada yaşıyor. 21 Ağustos'a kadar 2 ay boyunca 15 yılın hasretini giderdim. Ailem savaşın ortasında. Bizi de yanına al diyorlar. Türkiye'yi çok seviyorlar. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak sayesinde gelebildiğimi söylediğimde 'Allah onu iki cihanda mesut etsin, bu günleri bize gösterdi, Allah ondan razı olsun' dediler. Savaş Afganistan'a çok şey kaybettirdi. Oradakilerin hali perişan" diye konuştu.

Okuma yazma bilmeyen Ziyagül Gulucu, en kısa sürede belediyenin kurslarına gitmek ve okuma yazma öğrenmek istediğini de belirtti. Başkan Ak'a olan minnetini dile getiren genç kadın, "Vatan özlemi hiçbir şeye benzemiyor, bu özlemi gideren Başkan Ak'a hayatım boyunca hayır duası edeceğim" dedi.

Ülkesinden döner dönmez ayağının tozuyla halk gününde teşekkürlerini ve Afganistan'ın selamını Başkan Mustafa Ak'a getiren genç kadın, ülkesindeki savaşın da bir an önce sona ermesini diledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 15 Yıllık Özlemi Başkan Ak Dindirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement