18-24 Mart Yaşlılar Haftası - Son Dakika
Yerel

18-24 Mart Yaşlılar Haftası

18-24 Mart Yaşlılar Haftası

Adıyaman Halk Sağlığı Müdürü Dr.

22.03.2013 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu, "2002- 2012 yılları arasında beklenen yaşam süresi 5 yıl artmıştır. 2023 yılında 65 yaş üstü nüfusun, genel nüfusun yüzde 10'u nispetinde olacağı öngörülmektedir" dedi.

Sağlıklı ve aktif yaşlanan bir toplum oluşturmak için 18-24 Mart tarihleri arasında Yaşlılar Haftası'nın kutlandığını söyleyen Kutlu, 65 ve üzeri yaş grubuna yönelik sağlık hizmetlerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Yaşlılar Haftası'nın çeşitli etkinliklerle kutlanıldığını dile getirdi.

Kutlu, "İnsan yaşamının hizmetine sunulmuş olan hizmetlerin kapsam ve kalitesinin artması ve insanların bilinç ve eğitim seviyelerinin artması ile bu hizmetlerden faydalanma oranlarının artması insan yaşamının uzamasına neden olmuştur. 2002- 2012 yılları arasında beklenen yaşam süresi 5 yıl artmıştır. 2023 yılında 65 yaş üstü nüfusun, genel nüfusun yüzde 10'u nispetinde olacağı öngörülmektedir" dedi.

Kutlu, "Gelecekte daha yaşlı bir nüfusa sahip olacak olan ülkemiz, yaşlı nüfusunun daha kaliteli bir yaşam sürebilmesi için bazı standartlara sahip olmalıdır. Yapılan araştırmalara göre, yaşlı nüfusumuzun beklentilerinin başında, saygınlık, yaşam giderlerinin kolayca giderilmesi ve sağlık hizmetlerine kolay erişim gelmektedir. Toplumun önemli bir parçası olan yaşlı bireyin; bu dönemde aktif, üretken ve başarılı bir yaşam sürmesindeki en önemli faktör sağlıklı yaşlanmadır. Yaşlanmaya bağlı yeti kaybının ve hastalıkların tedavi ve rehabilitasyon giderlerinin artması, yaşlılarda görülme sıklığı artan hastalıklara bağlı sorunların yoğunlaşması, yaşlanmanın altında yatan yapısal ve işlevsel mekanizmaların gün geçtikçe daha fazla aydınlığa kavuşması; yaşlılık konusundaki çalışmalara sadece gereksinimin değil ilginin de artmasına neden olmaktadır"dedi.

Yaşlılarla deneyim ve birikimlerini paylaşılmasını ve onların yaşama etkin bir biçimde katılmalarına imkan sağlanmasını ifade eden Kutlu, " toplum için ne kadar değerli olduklarını anlamalarını ve yaşama sevinçlerini kaybetmemelerini sağlamalıyız. Bu, toplumumuzun saygın bireyleri olan yaşlılarımıza karşı ortak sorumluluğumuzdur" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 18-24 Mart Yaşlılar Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement