5. Bodrum Türk Filmleri Haftası Başladı - Son Dakika
Yerel

5. Bodrum Türk Filmleri Haftası Başladı

5. Bodrum Türk Filmleri Haftası Başladı

5. Bodrum Türk Filmleri Haftası, Bodrum da başladı.

29.09.2015 22:12

5. Bodrum Türk Filmleri Haftası, Bodrum da başladı.

Bodrum'daki Sinemarine Sinemalarında gerçekleştirilen festivalin ilk gününde, "Aşk Nerede?", "Toz Ruhu", "Neden Tarkovski Olamıyorum" ve "Çekmeceler" isimli filmler gösterildi.

Çok sayıda sanatsevelerin katıldığı festivalde konuşan ünlü oyuncu Merih Akalın, bu tür etkinliklerin Türk sinemasına oldukça katkı sağladığını söyledi.

Türk sinemasının çok güzel bir yerde olduğunu ifade eden Akalın, "Biz eski bir jenerasyonuz. Yeşilçam sinemasından geliyoruz. Şu anda gerçekten çok çok gelişmiş yönetmenler var. Çok iyi teknikler var, sesli çekimler var, iyi pazarlama var, yurt dışıyla iyi kontaklar var" dedi.

Çalışmalarla Türk filmlerinin birçok festivalde pazarlanabildiğini ve birçok festivallerde ödüller aldığını ifade eden Akalın, şöyle konuştu:

"Nuri Bilge Ceylan gibi bir insan Venedik Film Festivali'nde jüri başkanı olabiliyor. Bunlar Türk sineması için çok büyük hamleler, çok büyük gelişmeler. Gençler acayip güzel filmler çekiyorlar, gerçekten çok beğeniyorum. Yakında dünya ile yarışabiliriz diye düşünüyorum."

"Toz ruhu" adlı filminin gösterilmesinin ardından, Bodrum Sinema ve Kültür Derneği Başkanı Cenk Sezgin ile filmin senarist ve yönetmeni sinemaseverlerle bir araya geldi. Filmin senarist ve yönetmeni Nesimi Yetik, filmi festivaller dışında 4 haftada, bin 600'e yakın kişinin izlediğini söyledi.

Festival 4 Ekim'e kadar devam edecek. Festivalde, "Yok Artık", "Tehlikeyle Flört", "Evlenmeden Olmaz", "Köstebekgiller" isimli filmler gösterilecek. Etkinliklerde ayrıca, filmin senarist, yönetmen ve oyuncuları da sinemaseverlerle buluşma ve söyleşi fırsatı bulacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 5. Bodrum Türk Filmleri Haftası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement