50 Yıl Sonra Memleketine Ziyarete Geldi - Son Dakika
Yerel

50 Yıl Sonra Memleketine Ziyarete Geldi

50 Yıl Sonra Memleketine Ziyarete Geldi

Dünya Halk Bilimcisi Prof. Dr. İlhan Başgöz yaklaşık 50 yıl aradan sonra memleketini ziyarete geldi.

27.05.2015 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Halk Bilimcisi Prof. Dr. İlhan Başgöz yaklaşık 50 yıl aradan sonra memleketini ziyarete geldi.

Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey'in özel davetlisi olarak, ilçeye gelen Amerika INDIANA Üniversitesi ve ODTÜ Üniversitesi Öğretim Üyesi Dünya Halk Bilimcisi Prof. Dr. İlhan Başgöz yaklaşık 50 yıl sonra ilk defa doğduğu toprakları ziyaret etti.

Gemerek Öğretmenevi'nde Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey tarafından karşılanan Halk Bilimcisi Prof. Dr. İlhan Başgöz, öncelikle doğup büyüdüğü mekanlarla hasret giderdi. Başgöz, Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey ile birlikte öncelikle merhum dedesinin evini ziyaret etti. Evi ziyareti sırasında yaşadıkları anılardan bahseden Başgöz; "Buradan evin bodrumuna girerdik. Büyükannem evvela anahtarı çıkarır besmele çeker, şeytanlar falan kaçardı. Bizler aşağı inerdik bize meyveler verirdi, ayva verirdi. Babamın öğretmenlik yaptığı yer evimizin hemen yanındaydı. Teneffüslerde ben duvardan atlar eve gelirdim, büyükannemin yemişlerinden alırdım. Babamın emekli olmasının ardından Sivas'a bir yayla arabasıyla 3 günde gittik. Giderken Hanlı diye bir İstasyon vardı. Oraya gelince bir yağmura başladı. Sicim gibi iniyordu, hemen değirmene girdik, biraz sonra değirmeni sel basmadı mı? Nasıl su doluyor, sonra domuzluğu açın diye bağırdılar. Ben sandım domuzlar çıkacak. Meğer domuzluk bir deliğin adıymış." dedi.

Prof. Dr. İlhan Başgöz, Gemerek Ziraat Odası Konferans Salonu'nda çocukluk ve gençlik hatıralarını anlatarak Gemerek hakkında bilgiler vererek, "Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey, bana Amerika'dan ulaştı. Beni ilçeme davet etti. 94 yaşındayım ama seve seve ve büyük bir heyecan ile geldim. Gemerek değişmiş, gelişmiş ve şehir anlamında çok modernleşmiş. Eski ile kıyası kabil değil. Ancak değişmeyen şey hemşerilerimin sıcaklığı, misafirperverliği, yardımseverliği ve candan oluşları çok kıymetli bir kaymakamımız var. Değerini bilin. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Beni uzun yıllar sonra sizlerle buluşturduğu için teşekkür ve tebrik ediyorum." diye konuştu.

Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey ise yaptığı açıklamada: "Gemerek ilçemizde doğup büyüyen sonrasında bürokraside, askeriyede, adliyede ve akademide temayüz eden çok önemli isimler var. Prof. Dr. İlhan Başgöz hoca ise bu mümtaz şahsiyetlerin önde gelenlerinden. 45-50 yıl sonra özel davetlim olarak ilçemizi teşrif etti. Kıymetli hocamızın duygu dolu anlarına şahitlik etmekten ve hemşerileri ile yıllar sonra buluşturmaktan onur duydum. Kendisine teşekkür ediyor, sağlık ve sıhhat dolu günler diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaymakam Özbey günün anısına Başgöz'e plaket takdim etti. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 50 Yıl Sonra Memleketine Ziyarete Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement