Adalet ve Özgürlükler Eylemi 452'nci Haftasında - Son Dakika
Yerel

Adalet ve Özgürlükler Eylemi 452'nci Haftasında

Adalet ve Özgürlükler Eylemi 452\'nci Haftasında

Sakarya Adalet Girişimi Başörtü Platformu (SAGİR) 452’nci hafta basın açıklamasında endüstriyel kullanım sonucunda Sapanca Gölü'nün suyunun çekilmesine ve şehir stadının yerine AVM yapılacağı ve Şeker Fabrikası'nın arazisinin konut alanına çevrildiği iddialarına dikkat çekti.

10.05.2014 15:23

Sakarya Adalet Girişimi Başörtü Platformu (SAGİR) 452'nci hafta basın açıklamasında endüstriyel kullanım sonucunda Sapanca Gölü'nün suyunun çekilmesine ve şehir stadının yerine AVM yapılacağı ve Şeker Fabrikası'nın arazisinin konut alanına çevrildiği iddialarına dikkat çekti.

Sakarya'da her Cumartesi yapılan adalet ve özgürlükler eyleminde 452'nci hafta basın açıklamasını Sakarya Dayanışma Derneği'nden Beytullah Emrah Önce tarafından okundu. Açıklamada 'kulağa Müslümanca gelen sözlerin söylendiği fakat İslam'ın adalet ve ahlak anlayışının ayaklar altına alındığı bir dönemde olunduğunu' belirten Önce, Ankara'da BM binasının önünde haklarını aramak için oturma eylemi yapan Afgan mültecilerin polis şiddetiyle dağıtıldığını ifade etti.

1 Mayıs'ta uygulanan hukuksuz yasak ve orantısız polis şiddeti sebebiyle onlarca kişinin gözaltına alındığı ve müdahaleler sonucunda gözünü kaybedenlerin bulunduğunu söyleyen Önce, yargının son dönemde 28 Şubat sürecinin devamı niteliğindeki davalarda verdiği adaletten uzak kararları da gündeme taşıdı. Önce, son süreçte haksız yere hapiste yatmayı sürdüren Salih Mirzabeyoğlu ile Sivas davası sanıklarına Umut Davası mağdurları ve Yakup Köse ve arkadaşlarının eklendiğini söylerken, "Kendisine çeki düzen vermeyi bırakıp, dünyaya nizamat vermeye kalkışanların sözü ne kadar değer taşıyabilir?" diye sordu.

Açıklamada Sapanca Gölü, şehir stadının yerine inşa edilmesi planlanan AVM ve Şeker Fabrikası arazisinin konut alanına dönüştürüldüğü iddiası da gündeme geldi. Yağmurların yağmasıyla beraber Sapanca Gölü'nde yaşanan iyileşmenin kalıcı olmadığına dikkat çeken Önce, kapitalist şirketlerin kar hırsları için gölün yok olmasına göz yumulmaması gerektiğini belirtirken, "Gölden sanayi amaçlı su çekilmesine tepkimiz devam etmeli" dedi.

Önce açıklamasının devamında, şehir stadı yerine yapılması planlanan AVM'yi ve Şeker Fabrikası arazisinin konut alanına çevrildiği iddiasını hatırlatarak, "Suyumuzla birlikte her geçen gün betonlaşan toprağımıza da sahip çıkmak zorundayız" ifadelerini kullandı. Tüm bu gelişmelerin kentsel dönüşüm adı altında nasıl bir rant pazarlığının yürütüldüğünü gözler önüne serdiğini ifade eden Önce, "Platformumuz, geçici çıkarlar uğruna Allah'ın emaneti olan tabiatın bu şekilde talan edilmesine kesinlikle sessiz kalmayacaktır" şeklinde konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adalet ve Özgürlükler Eylemi 452'nci Haftasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement