Adalet ve Özgürlükler Platformu'ndan 420'inci Basın Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Adalet ve Özgürlükler Platformu'ndan 420'inci Basın Açıklaması

Adalet ve Özgürlükler Platformu\'ndan 420\'inci Basın Açıklaması

Adalet ve Özgürlükler Platformu 420'inci basın açıklamasını gerçekleştirdi.

28.09.2013 15:48

Adalet ve Özgürlükler Platformu 420'inci basın açıklamasını gerçekleştirdi. Açıklamada şu an Türkiye'nin gündeminde olan 28 Şubat davası ve Mısırda yaşanan olaylar söz konusu edildi.

Sakarya'nın Adapazarı ilçesi Adapazarı Kültür Merkezi (AKM)'nin önünde toplanan Adalet ve Özgürlükler Platformu basın açıklamasında bulundu. Her hafta Türkiye gündeminde olanları eleştirmek için basın açıklaması düzenleyen platformun bu sefer gündeminde 28 Şubat davası vardı.

Sakarya'da 9 yıldır devam eden adalet ve özgürlükler eyleminde 420'inci hafta basın açıklamasını Diriliş Saati Dergisi yaptı. Açıklamayı okuyan Muhammed Emin Duman 28 Şubat davasında öncelikle Amerika'nın yargılanmasını dile getirdi. Sözlerine devam eden Duman, "28 Şubat'ın asıl sorumluların Amerika ve Türkiye'deki işbirlikçi sermaye sınıfı ve kartel medyasıdır. Şu an darbeye ilişkin dava devam etmektedir. Bu süreçte dönemin askeri erkanının yargılanması olumludur ancak yeterli değildir" dedi.

Mısır'da olanların insanlık dışı olduğunu belirten Duman, "Darbenin gerçekleştiği 3 Temmuz'dan bu yana Mısır'da geçerli siyasi merkezinde İsrail'in ve Amerika'nın bölgesel ve küresel menfaatlerinin olduğunu gözlemliyoruz. Cunta bir yandan Müslüman halka zulmederken, bir yandan da Refah Sınır Kapısı'nı ve Gazze'ye açılan Tünellerin yüzde 95'ini kapatarak Gazze'yi adeta bir açık hava cezaevi haline getirdi. Cunta lideri Sisi'nin akan kan ve gözyaşı içinde tıpkı Firavun gibi boğularak ölecek" dedi.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adalet ve Özgürlükler Platformu'ndan 420'inci Basın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement